4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Engelliler sandalyelerine kavuştu

ENGELLİLER SANDALYELERİNE KAVUŞTU

Samsun'un Bafra ilçesinde, 5 engelliye ücretsiz tekerlekli sandalye dağıtımı yapılarak yaşamları kolaylaştırıldı.

Samsun'da 14 Ağustos'ta yapılan tekerlekli sandalye dağıtım törenine gidemeyen 5 Engelli için Bafra 75.Yıl Huzurevi'nde dağıtım töreni düzenlendi. Törene Bafra Kaymakamı Ayhan Boyacı, Türkiye Cumhuriyeti Sakatlar Derneği Bafra Şubesi Başkanı Nesrin Yenen, Ortopedik Özürlüler Derneği Başkanı Yıldız Kaya ve engelli vatandaşlar katıldı.

Bafra İlçe Sosyal Hizmetler Müdürü Muzaffer Şahin, “Samsun Valiliği, İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ve Engelliler Konfederasyon Merkezi aralığı ile yapılan ve Engelliler Derneği katkıları ile temin edilen, ilimizde 81 tane olup, ilçemizde 26 tane olan ve ihtiyacı olan topluma kazandırılması ve sosyal hayata adapte olması için sosyal hayatın içerisinde yer alması gereken ve hizmetin her türlüsünü hak eden engellilerimize, tekerlekli sandalye temin edilmiş ve bu kapsamda, bu ayın 14'ünde Samsun Vali Yardımcımız Hasan Özhan Bey'in katkılarıyla, katıldığı bir törenle, ilçemizdeki 26 kişiden, 21'ine orada tekerlekli sandalyeler teslim edildi. Her hangi bir sebeple oradaki törene gelemeyen ve ulaşamayan 5 engelli kardeşimizin sandalye'sini Bafra'ya getirdik. Bu 5 engelli kardeşlerimizin de, tekerlekli sandalye dağıtımı için dağıtım töreni düzenledik” dedi.

Devletin sosyal devlet anlayışını, ilkelerini ve yasalarını her zaman yaptığını belirten Bafra Kaymakamı Ayhan Boyacı ise, “Bu tekerlekli sandalye dağıtımı ne ilktir, ne de sondur. Bu sene, Samsun il genelinde 81 adet, bizim ilçemizden de 26 engelli vatandaşımıza tekerlekli sandalye hediye edildi. 21 tanesi 14 Ağustos tarihinde gidilip alındı. Şahsi rahatsızlıklarından dolayı o gün gidemeyen 5 engelli vatandaşımıza bu tekerlekli sandalyeleri veriyoruz. Bafra'mızda her zaman bu yardımlar, yapılmaktadır. Bu yardımlar ne ilk olacaktır, ne de son olacaktır, yardımlar devam edecektir. Engellilerle ilgili çalışmalarımız var. Amacımız bura da engellilere her zaman yanında olduğumuzu göstermektir ve her zaman engellilerin yanındayız” diye konuştu.

Daha sonra 5 engelli vatandaşa tekerlekli sandalyeleri Bafra Kaymakamı Ayhan Boyacı tarafından dağıtıldı.

ENGELLİLER SANDALYELERİNE KAVUŞTU
İHA
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2010 Cumartesi 16:44:02
Güncelleme :28 Ağustos 2010 Cumartesi 17:38:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?