4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Engelliler yasalarını istiyor

Altı Nokta Körler Derneği Samsun Şube Başkanı Ufuk Gürbüz, AB Uyum Yasaları çerçevesinde hazırlanan 94 maddelik Özürlüler Yasası’nın bütçeye 4 katrilyon liralık ek külfet getirdiğinden Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın etkisiyle rafa kaldırıldığını belirterek, yasanın meclisten geçirilmesini istedi.

Altı Nokta Körler Derneği Samsun Şubesi, Türkiye Sakatlar Derneği Samsun Şubesi ve Kızılırmak Ortopedik Engelliler İlköğretim Okulu tarafından oluşturulan Özürlüler Platformu, Atatürk Anıtı’na bir çelenk sundu. Daha sonra yapılan ziyaretler sırasında özürlülerin sorunlarını anlatan Ufuk Gürbüz, özürlüler gerçeğine herkesin duyarlı olmasını istedi.

Türkiye’de 7.5 milyon özürlü bulunduğunu, bunların 2 milyon 230 bininin konuşma, 127 bininin görme, 382 bininin işitme, 892 bininin ortopedik özürlü olduğunu söyleyen Gürbüz, "1 milyon 274 bin 900 vatandaşımızda ise eğitilebilir zeka geriliği bulunmaktadır. 687 bin vatandaşımızın ise sürekli hastalığı vardır. 1.5 milyonu çocuk olan bu özürlülerimizden ancak 45 bini özel eğitim kurumlarında eğitim görebilmektedir. Bizim isteğimiz meclisten biran önce Özürlüler Yasası’nın çıkmasıdır. Türkiye’deki özürlü insanlarımızın da AB standartlarında yaşama hakkı vardır. Bizler okumak için okul, yaşamak için iş istiyoruz" dedi.

Gürbüz, Samsun’da özürlüler için AB destekli 250 kişi kapasiteli bir kamp merkezi kurulması için de Vali Vekili Mustafa İngenç’ten yardım talebinde bulundu. Özürlüler Platformu’nun ziyaret ettiği Vali Vekili Mustafa İngenç de devletin daima özürlülerin yanında olduğunu ve gerekli çalışmaların hassasiyetle sürdürüldüğünü ifade etti.

Samsun
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2004 Cuma 15:28:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?