2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Engellilere destek yürüyüşü

Bafra Belediyesi'nce "Sakatlar Haftası" dolayısıyla düzenlenen "4. Engelliler Şöleni" kapsamında "Engellilere Destek Yürüyüşü" yapıldı.


Engellilere destek yürüyüşüne Bafra Kaymakamı Ayhan Boyacı, Bafra Garnizon Komutanı Yarbay Metin Özdemir, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra İlçe Emniyet Müdürü Mahir Erol, kamu kurum ve kuruluşları yöneticileri, okul müdürleri, engelliler, sivil toplum örgütleri, resmi ve özel okullar ile çok sayıda vatandaş katıldı. 1 kilometrelik yürüyüşün sonunda Cumhuriyet Meydanı'na gelindi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Sakatlar Haftası olması nedeniyle, Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı.

Sakatlar Derneği Bafra Şube Başkanı İsmail Tabak, "Ülke nüfusunun yüzde 12.29'unun özürlü olduğu tahmin edilmektedir. Özürlü insanların çağdaş dünyada eğitimlerine ekonomik güçlerini ve hayat standartlarını artırmak, refah düzeylerinin yükselmesini sağlamak hedefi olmalıdır. Özürlü insanlarımızın yaşadığı sorunlar yalnızca kendilerine ait değil ailelerinin, toplumun kısacası tüm insanların ortak meselesidir" dedi.


İlçe Sosyal Hizmetler Müdürü Muzaffer Şahin, 10-16 Mayıs tarihlerinin Engelliler Haftası olarak kutlandığını hatırlatarak, "En iyi hizmet güzel ve en kutsal insana yapılan hizmettir. Bu hizmeti alan kesim hayata tutunmaya çalışan yaşama azmi içerisinde yaşam mücadelesi veren engelli kesim olduğu zaman daha da artmaktadır" diye konuştu.


Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Engelliler Şöleni'ne katılan herkese teşekkür ettiğini belirterek "Mutluluklar paylaşıldıkça çoğalır, büyür ve sıkıntılarda paylaşıldıkça küçülür. Bugün sizlerin mutluluğunu paylaşmanın ve onu büyütmenin hep birlikte katılarak sevincini ve mutluluğunu yaşıyoruz. Her şeyden önce ülkemizde sizlerle beraber olmak, sizlere hizmet etmek her zaman için devlet yetkililerinin ve yöneticilerimizin bir görevi ve onlar için onur vesilesidir" dedi.
Bafra Kaymakamı Ayhan Boyacı ise şunları kaydetti: "10-16 Mayıs tarihleri arasında ülkemiz genelinde organize edilen ve kutlanan engelliler haftası 81 ilimizde 928 ilçemizde ve beldelerimizde yurt çapında tüm engelli vatandaşlarımızın devlet organizasyonuyla birlikte onlarla paylaşılarak sunuluyor. Bizler biliyoruz ki, engelliler ayrımcılık değil, insanca yaşamak istiyorlar. Onların sonuna kadar haklı olduklarını bu isteklerinde yanlarında olmak, destekçisi olmak ve birlikte hareket etmek amacıyla, başlıca görevlerimizi yerine getiriyoruz."

İha
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2009 Pazartesi 18:28:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?