6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Engellilere 'engelsiz' park

Samsun'da engelli çocuklar için 'Engelsiz Oyun Parkı' yapıldı.


Büyükşehir Belediyesi tarafından engelli çocukların sorun yaşamadan oynayabilmeleri için yapılan Engelsiz Oyun Parkı'nın açılışı yapıldı.

Açılışa Vali Vekili Mesut Taner Genç, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Tahsin Nas, özürlü çocuklar ve aileleri katıldı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz yaptığı konuşmada, Kültür Park olan alanı Samsunlu vatandaşların yeterince kullanmadığı düşüncesiyle etkin bir duruma getirmek istediklerini, bu doğrultuda engelli vatandaşlar içinde spor yapmalarını sağlamak adına Engelsizler Oyun Parkı'nı yaptıklarını söyledi.


Vali Vekili Mesut Taner Genç, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın yapılan bu çalışmayla engellilere verdiği değerin bir göstergesi olduğunu ve Ankara'da dahi engelliler için böyle çalışmalar yapılmadığını gördüğünü söyledi. Ayrıca Vali Vekili Genç, engelliler için güzel işler yapmanın, devletin görevleri arasında yer aldığını sözlerine ekledi. Konuşmaların ardından Engelsizler Oyun Parkı gezildi.

İha
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2008 Çarşamba 16:38:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?