6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Engellilere özel hizmet aracı

Samsun'un Bafra Kızılırmak Devlet Hastanesi, engellilerin hizmetinde kullanılmak üzere bir minibüs aldı.


Daha kaliteli bir sağlık hizmeti sunabilmek amacıyla alınan engelli hasta servis aracı, engelli vatandaşların hizmetine sunuldu. Bafra Kızılırmak Devlet Hastanesi Başhekimi Halit Bakan, 24 saat muayene için engelli ve engelsiz vatandaşlara yönelik muayeneye hazır olduklarını belirterek, "Engelli olmak bizim yaşantımıza göre oldukça özellikli bir yaşamdır. Bunun için engelli kardeşlerimizi eksiksiz birer insan olarak kabul etmeli ve ona göre davranmamız gerekir. Toplum olarak dışlamamalıyız ve onları iyi anlamalıyız. Onlarla dostluk kurmalı ve arkadaşlık yapmalıyız. Empati yaparak kendimizle kıyaslamalıyız. Bizler onları acıma duygularımızla değil, oldukları gibi kabul etmeliyiz. Amacımız bu hizmetle engelli kardeşlerimize sosyal ve duygusal açıdan destekleyici olmaktır" dedi.


Bafra'da engelli derneklerin yöneticileri ile yaptıkları görüşmeler sonucu, toplu taşıma aracı ile seyahat yapamayacak durumdaki 69 engelli vatandaşı tespit ettiklerini anlatan Bakan, "Beyaz El Kartı düzenledik ve engellilerimize dağıttık. Bu kart sahipleri rahatsızlandıklarında normal poliklinik muayenesi için 24 saat açık olan 'Beyaz Hat' telefonumuzu arayarak bize bildirmeleri yeterlidir. Engelli vatandaşlarımız servis aracımızla evlerinden alınacak ve muayene veya tedavisi yapıldıktan sonra tekrar evlerine bırakılacaktır" diye konuştu.


Türkiye Cumhuriyeti Sakatlar Derneği Bafra Şubesi Başkanı İsmail Tabak ise engellilere gösterdikleri kolaylık ve aldıkları hizmet aracından dolayı hastane yönetimine teşekkür etti.


Engelli servis aracı ekibi, Bafra ilçesine bağlı Mevlana Mahallesi Çınarlar Geçidi'nde ikamet eden engelli vatandaş Ahmet Önem'i evinden alıp, Bafra Kızılırmak Devlet Hastanesi'nde muayenesini yaptırdıktan sonra tekrar evine götürmesiyle hizmete başladı.

.
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2008 Salı 15:42:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?