6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Engellilerin 'yeni umut'u

Samsun'da engelliler tarafından çıkarılmaya başlanan Yeni Umut Gazetesi, engellilerin sesi ve sıkıntılarına çare olmayı hedefliyor.


Ortopedik engelli Hüseyin Kılınç'ın 3 ay önce yayın hayatına soktuğu Yeni Umut Gazetesi, 15 günde bir okuyucuyla buluşuyor. Kendisi de engelli olduğu için yaşamsal sıkıntılarını kent yöneticilerine aktarmak için gazete kurmayı düşündüğünü belirten Yeni Umut Gazetesi Sahibi Hüseyin Kılınç, gazetelerinin zor şartlar altında çıkarıldığını söyledi. Amaçlarının yaptıkları yayınlarla 'dezavantajlar' dedikleri kitlenin sorunlarını doğru bir şekilde kent yöneticilerine ulaştırmak ve bu noktada yayınlar yapmak olduğunu dile getiren Hüseyin Kılınç, "Yayınlardaki temel hedefimiz bağcıyı dövmek değil, üzüm yemektir. Ancak yayın sürecimizde öyle zorluklarla karşılaşıyoruz ki, yaşadığımız bizleri hem üzmekte hem de yayın hayatımızın bundan sonraki sürecini zora sokmaktadır. Engelli kardeşlerimizi satışta görevlendirmek istedik. Onlarda çalışsın arzu ettik. Fakat dilenci muamelesi göndüler" dedi.


'Dezavantajlar' hususunda 'bilgilendirme ve haberdar etme' misyonunu üstlenen gazetelerini her türlü ajitasyondan uzak tutmaya çalıştıklarına, onurlu ve adam gibi gazetecilik yapma çabalarının engellilerin sırtından geçim sağlamaya çalışanlar yüzünden mahkum edilmeye çalışıldığına dikkat çeken Kılınç, "Açıkça söylüyoruz. Biz sakatlara yardım etmiyoruz. Engellilerin, yaşlıların, kadınların ve çocukların sesi olmaya gayret ediyoruz. Gazetecilik yapmaya; kısık seslerin, gür haykırışı olmaya çalışıyoruz. Ancak kapısına gittiğimiz kimi kişiler, 'bırakın bu işleri, engellilerin sırtından para kazanmayı' diyerek aşağılıyorlar. Bu onur kırıcı ve aşağılayıcı tavırları hak etmiyoruz" diye konuştu.


Kılınç, nihai hedeflerinin 1 yıl sonra 15 günlük değil, haftalık olarak yayına devam etmenin yanında İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Diyarbakır, Trabzon ve Gaziantep gibi metropol şehirlerinde de okunan bir gazete olmak olduğunu sözlerine ekledi.

İha
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2008 Çarşamba 14:31:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Alper Kurt IP: 88.232.230.xxx Tarih : 25.12.2008 12:08:18

Dilerim başarılı bir gazete olur.Fotoğraftan gördüğüm kadarıyla "Engelliye köpek muamelesi" manşeti atılmış.Çarpıcı ve doğru olsa bile böyle manşetler bence hoş değil.Bu durum daha ince bir dille okura aktarılabilir.