6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Engellilerle kaynaşma kokteyli

Samsun'da, '3 Aralık Dünya Özürlüler Günü' nedeniyle, engelliler alanında toplumda bir sinerji oluşturmak üzere; resmi kurumlar, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluş temsilcilerinin katılımıyla kaynaşma kokteyli düzenlendi.


Gazi Park'ta yapılan etkinliğe Vali Vekili Mehmet Taner Genç, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, İlkadım İlçe Kaymakamı Zafer Orhan, Gazi Belediye Başkanı Süleyman Kaldırım, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Tahsin Nas, İl Sosyal Hizmetler Müdürü Muzaffer Çelik, engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı. Tüm engelli vatandaşlar adına konuşma yapan ve kendisi de yürüme engelli olan Davut Gökmen, engellilik ve engelli insan hakkında vatandaşların bilgilendirilmesi gerektiğini, aile fertlerinin engellilere duyarlı davranmadıklarını ortaya koyan haberler ve araştırmaların, bu duyarsızlığın toplumda yaygın olabileceği düşüncesinin ağırlık kazanmasına yol açacağını söyledi.


Gazi Belediye Başkanı Süleyman Kaldırım, son 5 yılda yapılan yasal düzenlemeler ve sosyal etkinliklerle engelli vatandaşlar toplumdaki hak ettikleri yerleri aldıklarını ve maddi anlamda yapılan katkılarla engelli ailelerin geçimlerini sağladıklarını belirtti.
Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, hükümetin engelliler için çıkardığı yasaların engellilere faydalı olduğunu, bu yasaların çıkarılmasıyla sınırlı kalınmayıp, bunların toplumda kültür haline getirilmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca engelli derneklerinin çokluğuna da değinen Yılmaz, bu derneklerin birleştirilerek tek bir vücut halinde güçlenip hareket edilmesinin sorunların giderilmesine faydalı olacağını belirtti.


Vali Vekili Mesut Taner Genç, sosyal devlet olmanın temelinin devletin yoksul ve engelli vatandaşlarına sahip çıkmasıyla olacağını, her vatandaşın kendi düşkününe yardımcı olması ve bunun sosyal bir görev olarak ön plana çıkarılması gerektiğini vurguladı.


Milli Eğitim Müdür Vekili Tahsin Nas ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Muzaffer Çelik da günün anlam ve önemini belirten kısa konuşmalar yaptı.
Konuşmaların ardından 19 Mayıs İşitme Engelliler Okulu Halk Dansları Folklor Grubu bir gösteri sundu. Ekspres Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü'nün hazırlamış olduğu fotoğraf sergisi de gezildi.

İha
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2008 Çarşamba 16:20:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?