6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Engelsiz Şehir Projesi

Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Türkiye'de engelliler adına ilk adımı Samsun olarak başlattıklarını belirterek, Samsun Engelliler Koordinasyon Merkezi (SEKOM) tarafından hazırlanan 'Engelsiz Şehir Projesi'ni valilik olarak ilerleyen günlerde Başbakanlığa sunacaklarını söyledi.


Samsun'da yaklaşık 12 engelli sivil toplum örgütü, '10-16 Mayıs Engelliler Haftası' sebebiyle gerçekleştirilen törenle Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Çelenk sunumuna Vali Yardımcısı Hasan Gözen, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Muzaffer Çelik, çeşitli engelli sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.

Sivil toplum kuruluşları temsilcileri, çelenk sunma töreninin ardından Vali Güzeloğlu'nu ziyaret etti. Ziyarette, engelli sivil toplum kuruluşlarına müjde veren Vali Güzeloğlu, "Türkiye ilk ve güçlü adımı engelliler adına Samsun olarak biz atıyoruz. Bu çabada her kesimin yer almasını ve katkı koymasını bekliyoruz. Biz engelsiz şehir olarak SEKOM tarafından hazırlanan 'Engelsiz Şehir Projesi'ni valilik olarak Başbakanlığa önümüzdeki günlerde sunacağız. Başbakanlıktan alacağımız destekle, projeyi Samsun'da hayata geçireceğiz" dedi.


Bu çalışmanın ana hatları ve başlıklarını gelecek günlerde kamuoyu ile paylaşacaklarını ifade eden Güzeloğlu, "Altını çizerek söylüyorum, bu haftadan sonraki verilecek en önemli ve tek güçlü mesajımız; Samsun'dan başlayan 'Engelsiz Şehir Projesi'nin hayata geçirilmesi ve sonuca ulaşılması sürecinde önemli ve ciddi bir çalışmadır. Ama bu proje bizim değil, sizin değil, hepimizin projesidir" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2008 Cumartesi 15:18:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?