2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Englliler yararına konser

Karadeniz Engelliler Federasyonu (KEF) yararına Devlet Klasik Türk Müziği Korosu konser verdi.

Kuruluş çalışmalarını tamamlayan KEF, halka açık ilk etkinliğini gerçekleştirdi. Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) gerçekleşen etkinlikte Devlet Klasik Türk Müziği korosu, konser verdi. Konsere, Vali Yardımcısı Hasan Ersan, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Alican Usta, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

KEF Başkanı Selman Saruhan'ın, açılış konuşmasının ardından başlayan konseri dinleyenler müzik dolu dakikalar yaşadılar. Konser sonunda konuşma yapan KEF Tanıtım ve Medya Sorumlusu Hüseyin Kılınç, "Hayata tutunabilmeyi başarabilmiş olanların, tutunamayanlar adına 20 yıl önce yine bu kentin çocukları tarafından başlatılan mücadele kısa bir süre önce Karadeniz Engelliler Federasyonu ile taçlanmıştır. Bedensel, zihinsel, görsel ve işitsel engellilerin her birinin ayrı bir organını oluşturduğu dev güç olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Federasyonumuz Samsun'un değil, Türkiye'nin gururu olacak başarıların altına imza atmaya kararlıdır" dedi.

Konuşmanın ardından Karadeniz Engelliler Federasyonu adına Koro Müdürü Cengiz Cermen'e Vali Yardımcısı Hasan Ersan, Koro şefi Ahmet Sedat Mete'ye, İl Milli Eğitim Müdürü Alican Usta tarafından çiçek verildi.

iha
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2009 Cumartesi 17:23:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?