2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Ergenekon Samsun'a da sıçradı

Ergenekon soruşturması kapsamında eski Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Ferit Bernay'ın evinde arama yapılıyor.

Ergenekon soruşturmasını yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı doğrultusunda harekete geçen Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ile İstanbul'dan gelen bir ekip, sabaha karşı 04.00 sıralarında OMÜ yerleşkesi lojmanları O Blok 5. kattaki Ferit Bernay'ın evinde aramaya yapmaya başladı.

Ferit Bernay'ın evde bulunduğu sırada yapılan arama yaklaşık 7 saattir devam ediyor. Saat 11.00 itibariyle aramalar devam ederken, terörle mücadele ekipleri Bernay'ın bilgisayarıyla çok sayıda dokümana el koydu. Aramanın ardından Bernay'ın gözaltına alınacağı belirtildi.

Bu arada, çevik kuvvet polisi arama yapılan binanın çevresinde önlem aldı. Burada bekleyen eski OMÜ yönetimi ve bazı akademisyenler ile polis arasında tartışma yaşandı. Bernay taraftarları, kendilerinin uzaklaştırılmak istenmesine, "Artık yeter. Biz terörist değiliz. Bu vatan için hizmet etmek insanlarız" diye tepki gösterdi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2009 Pazartesi 12:49:08
Güncelleme :13 Nisan 2009 Pazartesi 12:54:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?