2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Ermenistan'dan gelip kuaför oldu

Samsun'da, Özel Kuaförlük Kursu'na katılarak eğitim alan Ermenistanlı Avukat Nushik Samvelyan, belgesini alarak resmen bayan kuaförü oldu.


Ermenistan'ın başkenti Erivan'dan Samsun'a gelerek özel meslek eğitim veren Özel Samsun Gözde Kuaförlük Kursu'na katılan Nushik Samvelyan adlı 22 yaşındaki genç kız, 6 aylık kursu başarıyla tamamlayarak sertifika aldı. Samvelyan, Ermenistan'da bayan kuaför salonu açacağını söyledi.
Ermenistan'da hukuk eğitimi alan, ancak bu mesleği yapmayan Nushik Samvelyan, "Bizim memlekette fazla bayan kuaförü yok. Ben hukuk eğitimi aldım ama Ermenistan'da en gözde mesleklerden biri bayan kuaförlüğü. Ben de annem ile birlikte Erivan'dan Türkiye'ye gelerek, Özel Samsun Gözde Kuaförlük Kursu'nda altı ay boyunca eğitim aldım. Kısa zamanda meslek sahibi oldum. Şimdi Erivan'da kuaför salonu açacağım" dedi.


Özel Samsun Gözde Kuaförlük Kursu Kurucu Müdürü Nurşen Öztürk de, Ermenistan'dan gelerek kuaför olmak için kursa katılan Nushik Samvelyan'ın hem mesleğe hem de kurs arkadaşlarına kısa sürede uyum sağladığını söyledi. Samvelyan'ın çok sıcak kanlı ve güler yüzlü olduğunu anlatan Öztürk, şöyle konuştu: "Kursumuza ve Türk arkadaşlarına kısa sürede uyum sağladı. Diğer kursiyer arkadaşları ile birlikte altı ay süren kurs boyunca hem meslek edindi hem de dost kazandı." Nushik Samvelyan, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı kurs sertifikasını, Kurs Kurucu Müdürü Nurşen Öztürk'ün elinden aldı.
 

İha
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2009 Salı 14:29:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?