4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Eroğlu kuş cennetine el attı

BAKAN EROĞLU KUŞ CENNETİNE EL ATTI

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, yerel yönetimlerle ortak yürütülecek çalışmalarla dünyanın gözde kuş cennetlerinden biri olan Kızılırmak Deltası'nın turizm yönünden geliştirilmesi için start verdi.

Bakan Veysel Eroğlu, İl Koordinasyon Kurulu ve 'Türkiye Buluşmaları' toplantılarına katılmak için, genel müdür, daire başkanları ve ilgili tüm bürokratlarla Samsun'a adeta çıkarma yaptı. Sinop'tan karayoluyla gelen Bakan Eroğlu, Samsun Valiliği'nde resmi törenle karşılandı. Vali Hüseyin Aksoy'la birlikte Valiliğe gelen Bakan Eroğlu'na makamda çeşitli hediyeler verildi. Bakan Eroğlu da, Vali Aksoy'a hediye takdim etti. Samsun'la ilgili yatırımlara yönelik detaylı bilgi veren Bakan Eroğlu, Büyükşehir

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ı da makamında ziyaret etti. Dünyanın sayılı kuş cennetleri arasında bulunan Kızılırmak Deltası'na yönelik çalışmaların yürütüleceği bilgisini veren Çevre Bakanı Eroğlu, Türkiye'nin önemli bir doğal zenginliğinin Kızılırmak Deltası olduğunu söyledi. "Kuş cennetini önemsiyoruz, çalışmalarla bütün dünyadan turistlerin geleceğine inanıyoruz" diyen Bakan Eroğlu, "Doğayı Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü talimatlandırıldı. Deltayı dünyaya daha iyi nasıl tanıtırız yönündeçalışmaları yapıyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin deltaya gemiyle gezi seferleri düşüncesi var. Bu projeyi destekliyoruz. Limanda yapılabilir araştıralım. Daha önce kuş gözlem evleri yapılmıştı, birçok bilim adamı bu bölgeye geliyor. Tanıtımı daha da artırarak bölgeyi değerlendireceğiz" dedi.

Bafra ilçesinden geçen Kızılırmak Deltası'nın kenarlarının taş duvarlarla örülerek su akışının kontrol altına alınacağı bilgisini de veren Eroğlu, Türkiye genelinde kurulması planlanan 6 meteoroloji radarının birinin Samsun'a kurulacağı müjdesini verdi. Çöp istasyonları ıslahının önemli olduğuna dikkat çeken Çevre ve Orman Bakanı Eroğlu, "Samsun'da Yılanlı Dere çöp istasyonunda geçmişte büyük bir felaketten dönüldü. İstanbul'da kayma olmuş, 38 kişi ölmüştü. Samsun'da sorun giderildi. Şimdi buradan çıkan metan gazlarıyla elektrik üretimi planlıyoruz" diye konuştu.

17 taşkın koruma inşaatının devam ettiği, 3 bin 450 hektar alanda 3 milyon fidanın dikiminin planlandığını ifade eden Eroğlu, Samsun'da ciddi yatırımların yapıldığını vurguladı. Vali Hüseyin Aksoy, Samsun'un önemli bir potansiyelinin olduğunu belirtti. Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Atıksu Arıtma Tesisi, taşkınların önlenmesi, turizm gibi birçok çalışma hakkında bilgi verdi. AK Parti Milletvekili Ahmet Yeni'nin de katıldığı ziyaretler sonrasında, DSİ 7. Bölge Müdürlüğü'nde basına kapalı

düzenlenen İl Koordinasyon Kurulu toplantısına geçildi.

BAKAN EROĞLU KUŞ CENNETİNE EL ATTI
BAKAN EROĞLU KUŞ CENNETİNE EL ATTI
BAKAN EROĞLU KUŞ CENNETİNE EL ATTI
İHA
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2010 Pazar 15:11:01
Güncelleme :13 Haziran 2010 Pazar 19:00:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?