2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Erol'dan dönem değerlendirmesi

Sinop İl Genel Meclis Başkanı Hüseyin Erol, mart ayında il genel meclisin son kez toplanacağını belirterek, bundan sonra seçilecek olan il genel meclisi üyelerine şimdiden başarılar diledi.

Sinop İl Genel Meclisi'nin son dönemde büyük hizmet ve yatırımlara imza attığını kaydeden Hüseyin Erol, "Bütçemizde yerel yönetim gelirler kanunu ile gelirlerimizi artırarak bizlere bu imkan tanıyan başta Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan'a ve hükümetimize teşekkür ve şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.

Yerel yönetimlerin etkinliğinin arttırıldığı bir dönemde Sinop İl Genel Meclisi'nin programlarını hazırlarken 'insanı yaşat ki devlet yaşasın' mantığı ile hareket ettiğini kaydeden Hüseyin Erol, "Meclisimiz yerel halkın talepleri mahalli, müşterek niteliğe haiz yatırım hizmetlerine öncelik vermekte. Merkezi idarenin görevlerine katkı bağlamında merkezi idarenin ulaşamadığı en ücra köylere dahi hizmetlerin en adil bir şekilde ulaşmasına gayret gösterilmektedir. Hizmetlerin yerine getirilmesinde öncelik sırası, kanunların çerçevelediği şekilde mali durumumuz, hizmetin ivediliği ve hizmet verilen yerin gelişmişlik düzeyi dikkate alarak belirlenmeyi ilke edindik. Şu da bir gerçektir ki, halkımızın sıcakkanlı dostane, anlayışlı insanlar olduğu kadar, ilimiz coğrafi şartları yönden engebeli ve zor bir yapıya sahip, gelişmişlik ve gelir düzeyi düşük olduğundan, sürekli göç veren bir ildir. İl özel idareleri kendi sınırları içersinde gelirlerini artırmadıkça ve teknik personel ve donanımda güçlenmedikçe yatırım ve hizmet bakımından zorlanacağı kanaatindeyiz. İdaremizin kıt kaynaklara rağmen ilimiz halkına götüreceği verimli, kaliteli hizmetlerin hepimizin ortak hedefi olduğunu biliyorum. Gerek il genel meclisi üyelerimizin gerekse il özel idaresinde görev yapan tüm mesai arkadaşlarımın daire müdürlerimizin, kaymakamlarımızın bu husustaki çalışmalarını takdirle karşılıyorum. İlimizde görev yapan daire müdürleri ve diğer görevlilerin ilimizin sorunlarına anlayışla eğildiklerini, hizmetlerin eksiksiz yürütülmesi için gayretli ve takipçi olduklarını memnuniyetle izliyoruz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2009 Cumartesi 15:47:06
Güncelleme :7 Şubat 2009 Cumartesi 15:51:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?