6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

ESDER'den Ahi pilavı ikramı

Ahilik Kültürü ve Esnaf Bayramı Kutlamaları çerçevesinde Esnaf ve Sanatkarlar Derneği(ESDER) Samsun Şubesi'nce vatandaşlara 'Ahi pilavı' ikram edildi.


Türkiye Finans Katılım Bankası'nın sponsorluğunda Fatih Sultan Mehmet Caddesi üzerinde yapılan Ahi pilavı ikramına ESDER Samsun Şube Başkanı Muhammet Sıddık Öz'ün yanı sıra, Saadet Partisi Samsun İl Başkanı Nuri Başar, dernek üyeleri ve çok sayıda esnaf ile vatandaş katıldı. Ahi pilavının dağıtımı öncesi konuşma yapan Muhammet Sıddık Öz, "Pazartesi gününden itibaren Ahilik Kültürü ve Esnaf Bayramı çeşitli etkinliklerle Türkiye genelinde kutlanıyor. Ahilik; Anadolu'da, Selçuklu ve Osmanlı döneminde kurulan esnaf ile sanatkarı biraya toplayan sevgi, kardeşlik, paylaşım ilkelerin yaşayan ve yaşatan bir medeniyettir. Tüm esnaf ve sanatkarımıza hayırlı olsun" dedi.


Konuşmanın ardından Muhammet Sıddık Öz tarafından, Samsun'da Ahilik kültürünü en iyi şekilde yansıtan esnaflara plaket takdim edildi. Daha sonra çok sayıda kişinin katılımıyla Ahi pilavı ikramı yapılmasının ardından vatandaşlara ESDER ve Ahilik bildirileri dağıtıldı.

iha
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2008 Perşembe 18:04:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?