6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Eşine 50 yıl sonra gelinlik giydirdi

Niksarlı 70 yaşındaki Hüseyin Yıldırım, evlendikten 50 yıl sonra eşine gelinlik giydirdi.

Tokat'ın Niksar ilçesinden 50. yıl önce eşini kaçırarak evlenen ve düğün yapılmadığı için eşine beyaz gelinlik giydiremeyen 4 çocuk babası ve 8 torun sahibi 70 yaşındaki Hüseyin Yıldırım, 50. evlilik yıl dönümünde eşine beyaz gelinlik giydirdi.

Niksar'ın Akgüney köyünde 50 yıl önce Hüseyin Yıldırım'a kaçarak evlenen Duriye Yıldırım (70) düğün yapılmaması nedeniyle beyaz gelinlik giyememişti. Duriye Yıldırım, yıllarca eşine gelinlik giyemediği için en büyük hayalilini gerçekleştiremediğini söyledi.

Bunun üzerine Hüseyin Yıldırım, hem eşinin hayalini gerçekleştirmek hemde 20 yıl önce eşini beyaz gelinlikler içinde gördüğü rüyasını gerçekleştirmek için 50. evlilik yıl dönümünde Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde bulunan Belediye Düğün Salonu'nda çocuklarının, torunlarının ve yakın akrabalarının katıldığı törenle düğün yaptı.

-'Gelecek nesillere örnek olsun diye hem rüyamı hemde eşiminin hayalini gerçekleştirdim"-

50. evlilik döneminde eşine beyaz gelinlik giydiren Hüseyin Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 20 yıl önce 70 yaşına girdiğinde eşine düğün yaptığını rüyasında gördüğünü söyledi.

Sabah uyandığımda eşime 70 yaşında beyaz gelinlik giydirerek düğün yapacağımı söylediğini ifade eden Yıldırım, "Ancak evliliğimizin 50. yıl dönümü olduğunu sonradan fark ettim ve gelecek nesillerin eşlerine örnek olsun diye hem rüyamı hem de eşimin hayallerini 50. evlilik yıl dönümünde gerçekleştirdim. Gençlerimiz de umarım bizim gibi çok mutlu olurlar" dedi.

Duriye Yıldırım ise, 50 yıldır bugünü beklediğini söyledi.

"Kaçarak evlendiğim için ne düğünüm oldu, ne de düğünde davul zurna çalanım oldu" diyen Yıldırım, "Beyaz gelinliği giymek için bugünü bekledim. Eşim 50. evlilik yıl dönümünde düğün yapıp bana beyaz gelinlik giydireceğini söylediğinde çok mutlu oldum. Ancak, 3 ay önce eşim kötü bir hastalığa yakalanınca bunun gerçekleşmeyeceğini düşündüm. 1 günü 30 günmüş gibi geçirdim. Allah nasip etti, evlilik yıl dönümümüzde hem eşimin hastalığı geçti hem de benim hayallerim gerçekleşti. Cenabı Allah bana bunu gösterdi, herkese de böyle günü göstersin inşallah" şeklinde konuştu.

 

AA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2012 Pazar 14:17:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?