6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Eşini döven kocaya 2.5 yıl hapis

SAMSUN’un Tekkeköy İlçesi’nde oturan 29 yaşındaki S.T., döverek kendisiyle ters ilişkiye giren kocasından şikayetçi oldu.

Tutuksuz yargılanan 25 yaşındaki Abdullah T., eşini cinsel istismardan beraat ederken, dayak atıp eziyet etmekten 2.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Tekkeköy İlçesi’nde meydana gelen olayda, geçen yıl Mayıs ayında yapılan düğünle S.T ve Abdullah T. evlendi. 1 ay Abdullah T.’nin ailesiyle birlikte aynı evde yaşayan genç kadın eşinin kendisine kötü davranması ve dövmesi üzerine evi terk ederek ailesinin yanına gitti. 3 ay annesiyle birlikte yaşayan S.T. tekrar eşiyle barışarak evine döndü. Ancak eşinin şiddet uygulaması ve dayakları devam edince geçen Mart ayında evi terk edip Cumhuriyet Savcısına giderek şikayetçi oldu.

Samsun 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmaya katılan S.T. eşinden şikayetçi olduğunu belirterek, “Evlendiğimizden itibaren bana şiddet uyguladı. Evi terk edip geri dönünce, yani evlendikten 4 ay sonra ilk kez cinsel ilişkiye girdik. Ancak düzenli bir cinsel hayatımız yoktu. Sanırım bu yüzden çok sinirliydi. Doktora gitmeyi önerdim ama kabul etmedi. Cinsel isteği gelince de benimle ters ilişkiye girmek istiyordu. Kabul etmeyince beni dövüyordu. Bir kez beni döverek ters ilişkiye girdi. Bana dayak atıp, evden kovuyor ‘git dışarda o....luk yap para kazan’ diyordu. En sonunda kendisini terk ederek annemin evine gittim” dedi. Mahkemeye katılan Abdullah T. ise, eşinin yalan söylediğini belirterek, “Kendisini dövmedim. Zorla da bir şey yapmadım” dedi. Ancak mahkeme, sanığa eşine eziyet etmek suçundan 2.5 yıl hapis cezası verirken, cinsel istismar suçu için yeterli delil bulunmadığını belirterek Abdullah T.’nin beraatine karar verdi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2008 Cuma 14:38:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?