6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Eşini öldürene müebbet istendi

Samsun'da, annesinin kendisine giysi alması üzerine çıkan tartışmada eşini 2 saat boyunca döverek ve bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan şahsın akli dengesinin yerinde olduğuna dair rapor alınınca, savcı tarafından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması istendi.


Edinilen bilgiye göre, Karşıyaka Mahallesi'nde 2 yıl önce meydana gelen olayda, Hüseyin Y. (34), 1998 yılında resmi nikah kıyarak evlendiği Sabiha Olgun (23) ile 2003 yılında boşandı.

Sürekli evine alkollü gelip, evine sahip çıkmadığı ve evin ihtiyaçlarını karşılamadığı için eşinden boşanan 1 çocuk annesi Sabiha Olgun, resmi nikah olmaksızın boşandığı eşi ile bir araya gelerek evliliklerine devam etti.

Evine sahip çıkmayıp yine alkollü eve gelmeyi sürdürdüğü iddia edilen Hüseyin Y.'nin, eşinin ailesinin yardım etmesine de sürekli karşı çıktığı ileri sürüldü.

Olay gecesi yine alkollü olarak gece saat 02.00 sıralarında evine gelen Hüseyin Y., kayınvalidesinin eşine elbise aldığını öğrenince çılgına döndü.

Sabiha Olgun'u 2 saat boyunca darp edip, ardından eline geçirdiği bıçakla yaralayıp öldüren Hüseyin Y., cezai ehliyeti ile ilgili sevk edildiği İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan mahkemeye gelen raporda akli dengesinin yerinde olduğu tespit edildi.


Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davada savcı, delillerin toplanmasının ardından dava ile ilgili mütalaasını açıklayarak, Hüseyin Y.'nin boşanıp tekrar resmi nikahsız olarak evliliklerini sürdürdüğü 'eşi Sabiha Olgun'u 2 saat boyunca vahşice eziyet ederek öldürmek' suçundan yeni Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 82/1-b Maddesi gereği ağırlaştırılmış hapis cezasına çarptırılmasını talep etti. Sanık avukatının yazılı savunma yapmak için süre istemesi üzerine duruşma karar verilmek üzere ileri bir tarihe ertelendi.

iha
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2008 Cuma 15:33:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?