5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

Eşini sopayla öldürene 15 yıl ceza

Samsun'da, yaptığı yemeği beğenmeyerek kendisine saldıran eşini sopayla döverek öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan 7 çocuk annesi kadın, 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 

Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, merkeze bağlı Hacınaipli Köyü'nde yaklaşık 10 ay önce yaptığı yemeği beğenmeyerek kendisini sopa ve baltayla kovalayan eşi İsmet Tekel'in (53) elindeki sopayı alıp onu döverek öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan 7 çocuk annesi Hayriye Tekel'in (51) yargılanması sona erdi. Hayriye Tekel, daha önceki duruşmada verdiği ifadede, eşinin olay akşamı sopayla kendisine saldırdığını belirterek, "Evde yemek yapmaya malzeme yoktu. Tarladan lahana toplayıp yemek yaptım. Eşim eve gelince sobanın üzerinde lahana tenceresinin kaynadığını görünce, tencereyi evin içine fırlatıp, 'Bu evde lahanadan başka bir şey pişmez mi? Lahana pişirmek için yaktığınız odunlara yazık' diye bağırdı. Bana saldırdı. Evden kendimi dışarı attım. Elinde balta ve sopayla peşimden gelip beni yakaladı. Karın içinde boğuştuk. Bana sopayla vurmaya başladı. Elindeki sopayı alıp kendimi korumak için eşime vurmaya başladım. Gerisini hatırlamıyorum" demişti. 

Hayriye Tekel'in akli dengesinin yerinde olduğu ve cezai ehliyetinin bulunduğuna dair raporun mahkemeye ulaşması üzerine mahkeme heyeti, davayla ilgili kararını açıklamak üzere Hayriye Tekel'in avukatı Hayrettin Gökçe'ye son savunmasını sordu. Avukat Gökçe, müvekkilinin kendisini korumak amacıyla eşine sopayla vurduğunu, öldürme kastının bulunmadığını ifade etti. Hayriye Tekel ise son sözünün sorulması üzerine, "Çok pişmanım. Kararı mahkemenin takdirine bırakıyorum" diye konuştu. 

Duruşmaya müdahil olarak katılan 12 yaşındaki S.T. ile 13 yaşındaki N.T., babalarını öldüren annelerinden şikayetçi olmadı. Duruşma salonunda hakime yalvaran kız kardeşler, "Biz annemizi istiyoruz. Ne olur ceza vermeyin. Annesiz yaşayamayız" dedi.
Mahkeme heyeti, otopsiye göre ölen İsmet Tekel'in sopayla vurma sonucu kafasında kırıklar oluştuğundan, Hayriye Tekel'in öldürmek için eşine sopayla vurduğu kanaatine vardı. Sanığı önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptıran mahkeme heyeti, olayın ağır tahrik sonucu işlendiğini ve duruşmadaki iyi halini göz önünde bulundurarak Hayriye Tekel'in cezasını 15 yıl olarak kararlaştırdı.
Annelerinin 15 yıl hapis cezasına çarptırıldığını duyan N.T. ve S.T. ise gözyaşlarına boğuldu. Kız kardeşler, ağlayarak adliye binasını terk etti.

AA
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2006 Pazartesi 14:15:12
Güncelleme :11 Aralık 2006 Pazartesi 14:57:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
selma sarı IP: 85.104.35.xxx Tarih : 12.12.2006 13:08:38
bu kadın dayak yerken hakim bey kocasına ceza kesmiyorda kadın kendısini savununca 15 yıl oh be adalete bak kadınlar dayak yesin koca bu dersiniz ama kendimizi savunmaya gelince ölüm cezası bu kadın 51 yaşında 15 yıl sonra ne olur bilinmez.lütfen biraz daha adil cezalar verin