6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Eski hükümlülere sertifikaları verildi

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde, Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürlüğü tarafından İŞKUR işbirliğiyle eski hükümlülere yönelik düzenlenen "Doğalgaz İç Tesisatçılığı Kursu" sona erdi.


Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu'na iş ve meslek edinmek amacıyla başvuran eski hükümlüler arasından Vezirköprü Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürlüğü'nce seçilen 7 kursiyer, Vezirköprü Çıraklık Eğitim Merkezi'nde 420 saat verilen kursu başarıyla bitirdi. Kursiyerlere, Adliye Sarayı toplantı salonunda düzenlenen törenle belgeleri verildi.


Toplantıya başkanlık eden Cumhuriyet Başsavcısı Yaşar Boyraz, "Eski hükümlüleri yeniden topluma kazandırmak, suçtan zarar gören kişilerin suç nedeniyle karşılaştıkları sosyoekonomik sorunların çözümüne yardımcı olmak ve gerekli toplumsal kaynakları devreye sokarak toplumla bütünleşmesine olanak sağlamak için Koruma Kurulu kurulmuştur" dedi.


Belge törenine katılan Cumhuriyet Başsavcısı Yaşar Boyraz, Denetimde Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürü Erol Acar, İŞKUR İl Müdür Yardımcısı Hasan Kılıçarslan ve koruma kurulu üyeleri tarafından kursiyerlere belgeleri verildi.

iha
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2008 Cuma 11:06:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?