2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Eski ÖDP'lilerden yeni parti hazırlığı

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) eski Samsun İl Başkanı Mehmet Ali Yazıcı, özgürlükçü sol hareketin 13 yıllık ÖDP hayatındaki üyeleri olarak istifa ederek ayrıldıklarını ve İstanbul Milletvekili Ufuk Uras'ın da içinde bulunduğu yeni parti projesini aktif hale getireceklerini açıkladı.

Petrol-İş Sendikası Toplantı Salonu'nda ÖDP eski Samsun İl Başkanı Mehmet Ali Yazıcı'nın yaptığı basın açıklamasına ÖDP'nin kurucularından Mümin Karaoğlu, ÖDP Samsun İl Başkanlığı'nı ilk kez yapan Selçuk Aksoy ve 50'ye yakın partili katıldı.

Mehmet Ali Yazıcı, ÖDP'de kuruluşundan beri biriktirdiği politika ile siyaset yapma biçimini reddeden yola girildiğini, partinin en önemli organı olan konferanslarda, tartışma olanakları, şiddet ve saldırganlıkla bastırıldığını ve farklı olana tahammül ortadan kaldırılarak, partinin çoğulcu karakterinin yok edildiğini iddia etti.

Yazıcı, "Parti bugün tüm katılımcılarını dikkate alma anlayışından tamamen uzaklaşıp, bunları etkisiz hale getirme ve parti dışına atma anlayışına bürünmüş, kadro partisi ve gelenek üzerinden siyaset anlayışı egemen kılınmıştır. Artık ÖDP ismi ve logosu dışında ÖDP olmaktan çıkmıştır. Özgürlükçü sol hareket olarak biz de, son üç konferans devam eden ve nihayetinde doruk noktaya ulaşan bu gerilimli ortamı, geçmişe kötü bir miras bırakmama düşünce ve amacıyla son konferansa katılmama kararı aldık. Artık bizim böyle bir ÖDP ile yola devam etme olanağımız kalmamıştır. Özgürlükçü sol hareket olarak 13 yıllık ÖDP hayatından ayrılıyor ve yeni bir proje için tarihsel buluşmaya çağrı yapıyoruz" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2009 Pazar 17:24:19
Güncelleme :14 Haziran 2009 Pazar 17:26:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?