2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Eski tekel binalarının ihalesi yapıldı

ESKİ TEKEL BİNALARININ İHALESİ YAPILDI

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından ihaleye çıkartılan eski tekel binalarının ihalesini Torunlar ve Türkmall ortak girişimi aldı.

İhaleyi kazanan Torunlar ve Türkmall ortak girişimi, alışveriş merkezi ve otel olarak düzenlenecek olan yerin yıllık cirosundan yüzde 4'ünü Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne verecek ve 30 yıl sonra burayı bedelsiz olarak belediyeye devredecek.

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nde 2 firmanın katılımıyla yapılan ihale sonrasında ihaleye başkanlık yapan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turan Çakır tarafından ihale sonuç açıklandı. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kenan Şara ve belediye meclis üyeleri ile birlikte yaptığı basın açıklamasında, bugünün Samsun açısından tarihi bir gün olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turan Çakır, "Bu ihaleyi alan firma Türkiye'nin en ciddi firmaları ve inanıyorum ki çok kısa sürede taahhütlerini yerine getirecekler. Samsun hem tarihi anlamda bir dokuyu kazanacak hem de Samsun'un gelişmişliğine, sosyal ve kültürel yapısına değer katacak diye düşünüyorum. Bu ihalemize 2 firma teklif verdi. Bunlardan birincisi Torunlar ve Türkmall ortak girişimi. Bunlar Türkiye'nin hem alışveriş merkezi anlamında hem de sanayi anlamında en güçlü firmaları. İkinci firmamız Bemay İnşaat Ticaret Ltd. Bu da Balıkesir merkezli çok büyük inşaat işleri yapan bir firma" dedi.

Her iki firmanın da ihale dosyalarını titizlikle hazırladığını ifade eden Turan Çakır, "Biliyorsunuz firmaların işletme cirosu üzerinden yarışacağını söylemiştik. Oradaki otoparkı her iki firmada alsa Büyükşehir Belediyesi'ne işletmesini devredecekti. Bizim tabanımız yüzde 3'tü. Yani işletme cirosundan yıllık yüzde 3 belediyemize aktarılacaktı. Zarflarını açtığımızda Torunlar ve Türkmall 3.35 teklif verdi, Bemay ise yüzde 3.10 teklifle bulundu. İki firmaya da açık artırma yaptık. Bemay 3.45'e çıktı, Torunlar ve Türkmall ise 3.60 olarak artırdı. Bemay 3.70 verdi, Torunlar ve Türkmall 3.80'e yükseltti. Bunun ardından Bemay 3.90 olarak ifade etti. Devamında Torunlar ve Türkmall 3.95'e yükseltti. Bemay firması 3.95'in üzerine çıkamayacağını belirterek ihaleden çekildi. Torunlar ve Türkmall'dan 3.95'i daha da artırmasını talep ettik, onlar da 4 olabileceğini belirttiler. Sonuç itibariyle yıllık işletme cirosundan yüzde 4 Büyükşehir Belediyesi'ne aktarmak şartıyla ihale sonuçlanmış oldu. Firma, otopark ve restorasyon çalışmalarını bitirdikten sonra 30 yıl süreyle burayı işletecek, 30 yıl sonunda hiçbir bedel talep etmeden Büyükşehir Belediyesi'ne devredecek. Bu ihalenin Samsun'a hayırlı olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

ESKİ TEKEL BİNALARININ İHALESİ YAPILDI
ESKİ TEKEL BİNALARININ İHALESİ YAPILDI
İHA
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2009 Cuma 17:15:02
Güncelleme :11 Aralık 2009 Cuma 17:20:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?