4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Eski tütün deposu Kızılay'ın

ESKİ TÜTÜN DEPOSU KIZILAY'A TAHSİS EDİLDİ

Samsun-Ankara yolu üzerinde bulunan eski tütün depolarından birinin Kızılay'a tahsis edildiği bildirildi.

Türk Kızılayı Samsun Şube, bölgenin hayati bir ihtiyacını daha karşılamak için proje çalışmalarına başladı. İlkadım ilçesi Ahulu Köyü Kepez mevkisinde (Samsun-Ankara Karayolu 15. km.) bulunan bin metrekare kullanım alanına sahip eski tütün depolarından biri, Samsun İl Özel İdaresi tarafından Afet Müdahale ve Lojistik Merkezi yapılmak üzere Türk Kızılayı Samsun Şube Başkanlığı'na tahsis edildi.

Afet deposunda, muhtemel bir felakete anında müdahale ile ilk anda bin 500 kişiye yetecek miktarda malzeme bulunacak. Ayrıca gerekli afet araçları yer alacak. Yine merkezde idari ve hizmetli personel görev yapacak. Acil durumlarda ise şube personeli de göreve sevk edilecek.

Deponun kapasitesinin üstündeki afetlere Tokat, Trabzon ve Ankara'da bölge ve ulusal afet yönetim merkezlerinden acil yardım ve destek sağlanacak.

Afet Müdahale ve Lojistik Merkezi ve çeşitli afet eğitimlerinde kullanılacak deponun en verimli şekilde hizmet vermesi için Kızılay Samsun Şubesi'nde projelendirme çalışmalarına başlandığı, tadilat ve onarım işlemlerinin çok kısa bir sürede tamamlanacağı belirtildi.

Kızılay Samsun Şube Başkanı Mustafa Keskin yaptığı açıklamada, "Bilindiği gibi günümüzde doğal afetleri engellemek mümkün bulunmamaktadır. Ancak önceden halka verilecek eğitimlerle afet konusunda bilinçlendirilmeleri, afet sırasında ve sonrasında ihtiyaç duyulacak örgütlenmenin ve donanımların önceden planlanması can ve mal kaybını en aza indirmektedir. Bölge halkının hizmetine sunulacak bu depoda; afet öncesi halkın bilinçlendirilmesine yönelik eğitimler verilecektir. Afet sırasında ve sonrasında gerek duyulacak malzeme ve donanımların faal ve kullanıma hazır bulunması sağlanacaktır. Ayrıca bu depo afet sırasında ve sonrasında Türk Kızılayı ekiplerinin Bölge Kriz Yönetim Merkezi olacaktır" dedi.

Yapılacak Afet Müdahale ve Lojistik Merkezi, Yardım Deposu ve Lojistik Merkezi olmak üzere iki bölümden oluşacağını belirten Keskin, "Afet deposunda ilimiz ve yakın bölgemizde meydana gelebilecek afetlerde kullanılmak maksadıyla çadır, yatak, battaniye, katalitik soba ve mutfak malzemeleri kurum normlarına bulundurulacak. Yardım deposunda ise kişi ve kurumlarca ihtiyaç sahiplerine verilmek üzere, Türk Kızılayı Samsun Şube'ye bağışlanan her türlü malzeme cins ve miktarına göre ayrılıp muhafaza edilecek. Türk Kızılayı Samsun Şubesi'nin gönüllük esasına göre çalışan özverili yöneticileri, bölge halkına kusursuz hizmet sunma çabasıyla geliştirdikleri projeleri ile her zaman Samsun ve bölge halkının yanında olacak" diye konuştu.

ESKİ TÜTÜN DEPOSU KIZILAY'A TAHSİS EDİLDİ
ESKİ TÜTÜN DEPOSU KIZILAY'A TAHSİS EDİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2010 Cuma 15:14:04
Güncelleme :17 Aralık 2010 Cuma 19:21:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?