6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Eski vali konağı baroya kiralandı

Mülkiyeti İl Özel İdaresi'ne ait olan eski Vali Konağı, Samsun Baro Başkanlığı'na aylık 100 YTL karşılığında 10 yıllığına kiralandı.

Samsun İl Genel Meclis Binası Encümen Toplantı Salonu'nda yapılan protokol imza törenine Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Baro Başkanı Ahmet Gürel, İl Genel Meclis Başkanı Necati Demir, İl Özel İdare Genel Sekreteri Aslan Karanfil, AK Parti Grup Başkan Vekili Aydın Karmil ve İl Genel Meclis Üyeleri katıldı.

Eski Vali Konağı binasının 1 yıl içerisinde projeye uygun olarak yaptırılması ve Stajyer Eğitim Merkezi, Ceza Muhakemeleri Usulü Kanunu Bürosu, Adli Yıldırım Bürosu ve hizmet binası olarak kullanılması amacıyla İl Genel Meclisi'nin 05/04/2007 gün ve 60 sayılı kararı ile 10 yıllığına İl Encümeni'nce tespit edilerek 100 YTL kira bedeli karşılığında Samsun Baro Başkanlığı'na kiraya verildi.

Samsun Barosu Başkanlığı'nın tarihsel ve köklü geçmişine uygun Samsun kentini temsil etme açısından yakışır bir hizmet binasına kavuştuğunu dile getiren Vali Hasan Basri Güzeloğlu, "İl Özel İdaresi ve Samsun Baro Başkanlığı'nın işbirliği ile tarihi ve kültürel özelliği olan eski Vali Konağı binasının aslına uygun olarak Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu'nun kontrolünde restore edilerek bina kazanıldı ve kamunun hizmetine sunuldu" dedi.

Uzun yıllardır atıl bir durumda bulunan eski Vali Konağı binasının kamusal hizmet binası olarak kullanılmasını Samsun Baro Başkanlığı olarak uzun yıllardır talep ettiklerinin altını çizen Baro Başkanı Ahmet Gürel, "Ancak bu taleplerimiz bu zamana kadar gerçekleşmedi. Sayın Valimiz Samsun'a geldiği zaman bu talebimizi kendisine ilettik. Kendisinden olumlu yanıt aldık. Hem tarihi görünümü itibariyle hem de kentin merkezinde bulunması itibariyle Samsun Barosu'na yakışır bir hizmet binasını kazanmış olduk. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Samsun Baro Başkanı Ahmet Gürel, hazırlanan protokolü imzaladı.

iha
Yayın Tarihi : 19 Mart 2008 Çarşamba 17:08:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?