6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Esnaf Bayramı'nda şed kuşatma töreni

Samsun'da, 'Ahilik Kültürü Haftası ve Esnaf Bayramı' kutlamaları kapsamında esnaf korteji ve şed kuşatma töreni düzenlendi


Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan esnaf, Mecidiye Caddesi ve Cumhuriyet Meydanı üzerinden Yabancılar Çarsısı'na kadar kortej eşliğinde yürüdü.

Yürüyüşün ardından çarşı meydanında kalfalıktan ustalığa geçişin anlatıldığı yaklaşık 1 saat süren 'şed kuşatma' töreni gerçekleştirildi. Kayseri Ayşe Baldöktü Mesleki Eğitim Merkezi şed kuşatma ekibinin kalfalıktan ustalığa geçiş süreciyle ilgili töreni büyük ilgiyle izlendi.
Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Metin Genççakır, törende yaptığı konuşmada, "Ahilik felsefesi, temelleri 12. yüzyılda Kırşehir'de atılmış, daha sonra tüm Anadolu'ya yayılmış, izleri bugüne kadar süregelmiş kültürel, sosyal ve ekonomik bir oluşumdur" dedi.


Ardından konuşan Vali Hasan Basri Güzeloğlu ise, Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında Türk toplumunun temelinde ve sosyal yapısının gelişmesinde çok önemli rolü ve hizmet verici olan esnafla birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.


Samsun'da 1.'si kutlanan Ahilik Haftası etkinlikleri çerçevesinde '2008 Yılının Ahisi ödülüne ise Madeni Sanatkarlar Odası üyelerinden inşaat makineleri imalatı yapan torna ustası Ahmet Yazıcı layık görüldü. Yazıcı'ya, Vali Güzeloğlu tarafından plaket verildi. Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Genççakır da esnafa verdiği desteklerden ötürü Güzeloğlu'na plaket takdim etti. Tören, pilav dağıtımının ardından sona erdi.

İha
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2008 Çarşamba 19:05:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?