6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Esnaf Yabancılar Çarşısı'na taşındı

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan, ancak Mimarlar Odası'nın başvurusu üzerine Samsun 2. İdare Bölge Mahkemesi'nin yürütmeyi durdurma kararı vermesi nedeniyle yeni yerlerine taşınması geciken Yabancılar Çarşısı esnafı, 2 ay gecikmeli olarak yeni yerlerine taşındı. 

Büyükşehir Belediyesi'nce 'Sahil Projesi' çerçevesinde 2007 yılında yapımına başlanan Yabancılar Çarşısı, 2 ay önce tamamlandı. Protokol Yolu'nun hemen yanında bulunan çarşının tamamlanmasından kısa bir süre sonra Ankara Mimarlar Odası, çarşının Kıyı Kenar Çizgisi Kanunu'nu ihlal ettiği gerekçesiyle Samsun 2. İdari Bölge Mahkemesi'ne dava açtı. Dava sonucunda mahkeme yürütmeyi durdurma kararı aldı. Mahkeme kararı nedeniyle yeni yerlerine taşınamayan esnafın imdadına ise İl Genel Meclisi yetişti. İl Genel Meclis kararıyla imar planında değişiklik yapılmasının ardından esnaflar bugün, 2 ay gecikmeli olarak yeni yerlerine kavuşmanın mutluluğunu yaşadı. 

Yabancılar Çarşısı Dernek Başkanı Olcay İnanç, Samsun halkına bundan sonra modern bir tesiste hizmet etmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. İnanç, çarşının turizm anlamında da Samsun'a büyük katkı sağlayacağını vurguladı.
Öte yandan Büyükşehir Belediyesi, derme çatma olan eski pazarın bulunduğu alanda yıkıma başladı. Yıkım, bazı vatandaşların da ekmek kapısı oldu. Kepçelerin yıkım yaptığı alanda hurda parçalarını toplayan vatandaşların tehlikeye aldırmaması ise dikkat çekti.

...
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2008 Çarşamba 16:47:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?