5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

Esnafa 15 milyon YTL kredi

Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Eyüp Güler, 2006 yılında esnafa 15 milyon YTL kredi dağıttıklarını söyledi. 

Esnafa yüzde 13 faizli 25 bin YTL limitli kredi dağıtımlarının devam ettiğini belirten Eyüp Güler, kredi limitinin artmasını umut ettiklerini de ifade etti. Güler, "2006 yılında 15 milyon YTL kredi dağıttık. Bu kredilerimizden yaklaşık bin 500 kişi yararlandı. Beklentilerimiz gerçekleşirse hedefimiz 2007 yılında 22 milyon YTL kredi dağıtmak. Biz ödeme ve kredi konusunda gerekli kolaylığı sağlıyoruz. Hiçbir esnafımızın mağdur olmasını istemiyoruz. Bu işin bir de geri ödeme boyutu var. Kredi vermenin yanı sıra esnafımıza bilgilendirici çalışmalarda da bulunuyoruz" dedi. 

2007 yılında kredi faiz oranlarının düşmesinin esnaf için bir şey değiştirmeyeceğine dikkat çeken Güler, "Faizler düşse de esnafı rahatlatmaz. Çünkü esnaf iş yapamaz durumda. Esnaf aldığı krediyi geri ödemekte zorluk çekiyor" diye konuştu. Kredi almaya hak kazananların çoğunun kredileri işleri doğrultusunda kullanmadığından yakınan Güler, esnafa kredileri işlerinde kullanmalarının daha yararlı olacağı tavsiyesinde bulundu.
iha
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2006 Salı 09:37:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?