2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Esrar cinayetine müebbet

ESRAR CİNAYETİNE MÜEBBET HAPİS

Samsun'da bir çay ocağının sahibini, iş yerinde kendisine esrar vermediği iddiasıyla tabancayla yüzünden vurarak öldüren kişi, cinayet suçundan müebbet, hırsızlık suçundan da 3 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Liman Mahallesi Gençlik Caddesi PTT Başmüdürlüğü arkasındaki 1. nolu dolmuş hattının son durağındaki çay ocağının sahibi Mahmut Germi'yi (52) yaklaşık 3,5 yıl önce kendisine esrar vermediği için tabancayla vurarak öldürüp, iş yerinde bulunan sigaraları çaldığı iddiasıyla tutuklanan Musa Şengün (40) ile kendisine yardım ettiği iddia edilen Selçuk A.'nın yargılanması sona erdi.

Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davanın son duruşmasında Musa Şengün, suçunu itiraf ederek, "Ben öldürdüm. Daha önce kendisinden esrar alıyordum. Niyetim yine esrar almaktı. Çay ocağına girdiğimde 'esrar yok' dedi. Tartıştık, dışarı çıkıp hava aldım. Bunalmıştım, tekrar içeri girdim. Ne yaptığımı bilmiyordum. Tabancamı ateşleyerek öldürdüm. Bu sırada Selçuk A. da yanımdaydı. Ancak, onun bu olayla bir ilgisi yok" dedi.

Başka bir suçtan tutuklu bulunan Selçuk A. ise hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. Selçuk A, "Olay günü birlikte çay ocağına gittik. Ancak, benim bu olayla bir ilgim yok. Olay aniden gelişti. Tabancayla ateş edip şahsı vurunca bana da silah çekip kimseye söylememek için ölümle tehdit etti" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, Selçuk A.'nın cinayet olayına ve hırsızlık olayına karışmadığından ceza vermezken, çalınan sigaraları Musa Şengün ile birlikte evlerinde içtikleri iddiasıyla 1 yıl hapis, bin TL de para cezasına çarptırdı. Musa Şengün ise Muhmut Germi'yi taammüden öldürmek suçundan müebbet hapis, cinayet sonrası iş yerindeki sigaraları çaldığı için hırsızlık suçundan da 3 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2009 Perşembe 14:03:03
Güncelleme :12 Kasım 2009 Perşembe 14:40:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?