6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Eşref Ziya'dan muhteşem konser

İlkadım Belediyesi Geleneksel Ramazan Günleri’nin 3. akşamında özgün müzik sanatçısı Eşref Ziya Terzi sahneye çıktı.


Yönetmenliğini İsmail Güneş’in yaptığı, senaryosunu Ömer Lütfü Mete’nin yazdığı imam hatip kökenli bir bilgisayar mühendisinin, ait olduğu kimliği saklama çabası içindeyken, kendi kimliğiyle yüzleşmesi üzerine kurulu “The İmam” filminde baş rol oynayan Eşref Ziya Terzi, İlkadım Belediyesi tarafından Sahil Yolu Hayvanat Bahçesi yanında kurulan 5 bin metrekarelik iftar çadırındaki etkinliklerde bir konser verdi.


Konserine “Şehitlik Türküsü” ile başlayan Eşref Ziya Terzi, “Son günlerde çıkan çatışmalarda çok sayıda vatan evladımız şehit oldu. Bu şehit evlatlarımızdan bir tanesi de Samsunlu. Tüm Türkiye’nin ve şehit annelerinin başı sağ olsun” dedi. Konser sırasında yeni eselerinin yanı sıra, özellikle eski parçalarına da ağırlık veren Terzi, çadırda söylediği ezgilerle Samsunluları büyüledi. Samsunlu dinleyicilerle bu ortamı paylaşmaktan büyük bir onur duyduğunu dile getiren Terzi, seslendirdiği eserlerle hayranları tarafından ilgiyle izlendi.


İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, ramazan ayının rahmet, bereket ve kurtuluş ayı olduğunu hatırlatarak, “İlkadım'da ramazan coşkusu bambaşka yaşanıyor. Her akşam 5 bin kişinin ramazan ayının manevi ikliminde iftarını açtığı çadırda, 7’den 70’e fakiri ve zengini ramazan ayının coşkusunu bir arada yaşıyor” diye konuştu.
Gecenin geç saatlerine kadar süren konser sonunda Başkan Tok, Eşref Ziya Terzi’ye bir buket ve plaket takdim etti.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2008 Perşembe 14:52:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?