2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Etik Liderlik Semineri sona erdi

Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu tarafından, Samsun'da bölge illerinin katılımı ile "Yolsuzluğun Önlenmesi İçin Etik Projesi" kapsamında düzenlenen "Etik Liderlik Semineri" sona erdi.


Amisos Otel Roof Salonu'nda yapılan seminere Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu Başkanı Prof. Dr. Bilal Eryılmaz, Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu Başkan Vekili Erdoğan Kesim, Etik Kurulu üyeleri, 9 ilin vali yardımcıları, il sağlık müdürleri, il milli eğitim müdürleri ve il emniyet müdürleri katıldı.


Seminerde konuşan Bilal Eryılmaz, 2004 yılında kurulan Etik Kurulu'nun geç kalınmış bir yapılanma olduğunu söyledi. Ancak kurulun önemli olduğunu düşündüklerinin altını çizen Eryılmaz, "Etik ile ilgili çalışmaları geleceği yönetmek olarak düşünüyorum. Yapmakta olduğumuz çalışmalar geleceğimizi yeniden inşa etmek, etik geleceğimizi kurtarmaktır. Bunların önemli olduğunu düşünüyorum. Konunun en büyük ayağının eğitim olduğunu düşünerek, seminer çalışmalarına ağırlık verdik. Ankara'da bu çalışmaları tamamladık. İstanbul'da bölgesel çalışmaları yaptık" dedi.


Vali Hasan Basri Güzeloğlu ise etik kavramında kurulun yönetim sorumluğu taşıdığını, seminerin etik kavramının gelişmesine katkı sağlayacağına inandığını belirtti. Etik kavramının son günlerde giderek yaygınlaşması ve güçlenmesinin toplum bilincinde şüphesiz olumlu ve anlamlı olduğunun altını çizen Güzeloğlu, "Hukukun ve yasal çerçevesinin tanımlamadığı ve düzenlemediği alanlara dönük olarak yorumlanabilecek etik ilkeler bulunduğu, aslında insanın çevre ve sosyal varlık olarak ilişkilerini tanımlayacak
kadar önemli ilkelerdir. Bu bağlamda etik ve ahlak ilkeleri insan olma erdeminin ve kavramının içinde olmazsa olmazıdır. Türk toplumu geleneğinden ve geçmişinden etik değerleri ve ahlakı güçlüdür" dedi. Dün başlayan seminer bugün sona erdi.
 

İha
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2009 Çarşamba 12:49:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?