3
Mayıs
2024
Cuma
SAMSUN

Ev hanımıydı, iş kadını oldu

EV HANIMIYDI İŞ KADINI OLDU

Samsun'da İŞKUR ile Gözde Kuaförlük Kursu'nun ortaklaşa düzenlediği meslek edindirme kursuna katılan ev hanımı Çiğdem Yavuz, açtığı işyeri ile iş kadını oldu.

Samsun'da İŞKUR ile Gözde Kuaförlük Kursu tarafından meslek edindirme kursları çerçevesinde açılan kuaförlük kursuna katılarak 6 ay boyunca 832 saatlik ders programı çerçevesinde eğitim gören 2 çocuk annesi ev hanımı Çiğdem Yavuz (32), Çıraklık Eğitim Merkezi'nde de eğitimlerini tamamlayarak belgelerini aldıktan sonra aile bütçesine katkı sağlamak amacıyla bayan kuaförü açtı.

Evde oturarak aile bütçesine katkı sağlanmayacağını belirten Çiğdem Yavuz, "Ekonomik anlamda güçlü olmak, ailemin bütçesine katkı sağlamak amacıyla daha önceden meraklı olduğu kuaförlük mesleği ile ilgili meslek edindirme kurslarını tamamladım ve kendime ait işyerimi açtım. Şimdi hem ekonomik özgürlüğüm var hem de ailemin bütçesine katkı sağlıyorum" dedi.

Çiğdem Yavuz'un işyerinin açılışına katılan İŞKUR Müdürü Tahsin Bayar, "Bizim meslek edinme kurslarımıza katılarak belge alan kursiyerlerimizin işyeri açması bizi memnun ediyor. Kurslarımıza katılan kursiyerlerimizin bir kısmı istihdam ediliyor, bir kısmı da böyle kendi işyerini açarak kendi işinin patronu oluyor" diye konuştu.

EV HANIMIYDI İŞ KADINI OLDU
EV HANIMIYDI İŞ KADINI OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2011 Pazartesi 16:29:03
Güncelleme :6 Haziran 2011 Pazartesi 18:42:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?