6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Evlenme vaadi ile gaspa 6 yıl 11 ay

Samsun'da dost hayatı yaşadığı kadın ile birlikte, bir kişiyi evlendirmek vaadiyle dolandırıp zorla senet imzalattığı iddiasıyla yargılanan şahıs, 6 yıl 11 ay 10 gün hapis cezasına çarptırıldı.


Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, birlikte dost hayatı yaşadığı Nigar Ü.'yü (31) göstererek evlendirmek vaadiyle Yusuf Y.'yi (60) dolandırıp, 33 bin YTL değerinde 2 ayrı senet imzalattırdığı iddiasıyla uzun süredir aranan ve yaklaşık 2 ay önce yakalanarak tutuklanan Ünsal A. ile Nigar Ü.'nün yargılanması sona erdi. Tutuksuz olarak yargılanan ve aynı davada dolandırıcılık suçundan daha önce 3 ay 10 gün hapis cezasına çarptırılan Nigar Ü., duruşmaya gelmedi.

Tutuklu olarak yargılanan Ünsal A. ise hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. Mahkeme heyeti Nigar A.'nın gasp suçundan beratına karar verirken, Ünsal A.'yı ise dolandırıcılık suçundan 3 ay 10 gün, gasp suçundan da 6 yıl 8 ay olmak üzere toplam 6 yıl 11 ay 10 gün hapis cezasına çarptırdı.


Karşıyaka Mahallesi'nde 2004 Ocak ve Mart ayları arasında meydana gelen olayda, Ünsal A., evlenmek isteyen Yusuf Y.'yi bir komşusu aracılığıyla tanışıp Nigar A.'yı göstererek evlenmeleri için dolandırıp senet imzalatıp, bu senetleri geri vermek için 3 bin YTL para istemişti. Parkta senetleri teslim almayan polis ile giden Yusuf Y., Nigar Ü.'yü yakalatmış ve Nigar Ö. 2006 yılında dolandırıcılık suçundan 3 ay 10 gün hapis cezasına çarptırılmıştı.

İha
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2008 Pazartesi 19:44:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?