6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Evlilik sertifikası aldılar

Türkiye'de ilk defa evliliğe hazırlık kursu Samsun'da başlatılırken, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde kamu kuruluşu temsilcilerinin katıldığı kutlama programında çiftler baş başa yemek yedikten sonrası sertifikalarını aldı.


Atakum Belediyesi ve Eğitim, Rehberlik, İnsan Kaynakları, Proje, Organizasyon, Danışmanlık Derneği (ERİPOD) tarafından organize edilen ve 8 kamu kurumu ile birlikte yürütülen eğitim programının ilk bölümü, 12 çift, 2 bireysel katılımla Atakum Belediyesi Eğitim ve Eğlence Merkezi'nde tamamlandı. Türkiye'de bir ilk olduğu belirtilen uygulama kapsamında nikah yapmak için Atakum Belediyesi'ne başvuran çiftler, 'Evliliğe Hazırlık Eğitimi'ne alındı. Evli çiftlerinde katıldığı ve 2 hafta boyunca verilen eğitim sonunda çiftler, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde organize edilen özel bir etkinlikle başarılı geçen eğitimlerini kutladı, sevgilerini dile getirdi. Kamu kurum ve kuruluş temsilcilerinin de eşleriyle katıldığı etkinlikte davetliler ve kursiyerler keman işliğinde, gül dağıtılarak salona alındı. Kursiyerler için iki kişilik masa tahsis edilirken, mum eşliğinde diğer davetliler gibi akşam yemeği yediler. Müzik eşliğinde hoş bir akşam geçiren çiftler, daha sonra birlikte dans etti. Aldıkları eğitimle birbirlerine olan yaklaşımları değişen çiftlerden sürekli birbirlerine 'seni seviyorum' demeleri istendi.

Atakum Belediye Başkanı Adem Bektaş, kursun belli bölümlerine kendisinin de katıldığını, 19 yıllık evli olmasına rağmen birçok şey öğrendiğini kaydetti. Bektaş, "Evliliğe hazırlık yapan çiftlerin sorunlarının çözümüne katkı sağlamak, aile içinde şiddeti önlemek, gelecek nesillerin daha iyi yetişmesine yardımcı olmak için kursumuzu başlattık" dedi.


Daha sonra kursiyerlere sertifikaları törenle verildi. Eğitime katkıda bulunanlar ise plaketle ödüllendirildi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2008 Cuma 13:25:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?