4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Evlilik vaadiyle dolandırdılar

ANA-KIZ, YAŞLI ADAMI EVLENMEK VAADİYLE DOLANDIRDILAR

Samsun'da evlenmek isteyen 78 yaşındaki yaşlı adamı dolandırdıkları iddia edilen anne ve kızı polis tarafından gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Tokat'ın Niksar ilçesinde ikamet eden ve 20 yıl önce eşi ölen Necati C. (78), daha önce 6 kez evlenip eşlerinden ayrıldı.

Yeniden evlenmek isteyen Necati dede, bir tanıdığı aracılığıyla Samsun'da geldi ve Yonca E. (39) ile evlenmek üzere bir araya getirildi. Ancak Necati C., Yonca E.'nin çok genç olduğunu söyleyerek evlenmeyi kabul etmedi.

Bunun üzerine Yonca E.'nin Necati C.'ye annesiyle evlenebileceğini söylemesi üzerine anne Atiye Y. (66) ile görüştürülen yaşlı adam bu teklifi kabul etti. Anne-kız borçları olduğunu söyleyerek Necati C.'den para alıp ayrıca ziynet eşyası aldırdılar. Evlenmek istediği kadının kayıplara karışması üzerine yaşlı adam, kendisini 3 bin TL dolandırdıklarını iddia ettiği anne ve kızından şikayette bulundu.

Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Bürosu ekipleri, Yonca E. ile annesi Atiye Y.'yi İlkadım ilçesi Kılıçdede Mahallesi'nde yakalayarak gözaltına aldı. Polisteki sorgulanması tamamlanan Yonca E. ve Atiye Y., "Evlenmek vaadiyle dolandırıcılık" suçlarından bugün Samsun Adliyesi'ne sevk edildi. Anne ve kızının aynı suçtan sabıkalı oldukları iddia edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2010 Çarşamba 13:16:01
Güncelleme :6 Ekim 2010 Çarşamba 13:41:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?