3
Mayıs
2024
Cuma
SAMSUN

Eyleme katılana dava açıldı

(ÖZEL HABER) RAYLI SİSTEM EYLEMİNE KATILAN  511 KİŞİ HAKKINDA DAVA AÇILDI

Samsun'da hafif raylı sistemi protesto etmek için dolmuşçuların başlattığı eylemle ilgili aralarında Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Genel Başkanı Fevzi Apaydın'ın da bulunduğu toplam 511 kişi hakkında dava açıldı.

Samsun'da dolmuşçuların 29 Kasım 2010 tarihinde şehirde hayatı felç eden ve bir dolmuş şoförünün kalp krizi geçirerek ölümüyle sonuçlanan hafif raylı sistem eylemine katılanlar hakkında Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma tamamlandı.

Soruşturmayı yürüten savcı, 16 klasörden oluşan 76 sayfalık iddianameyi aylar süren çalışma sonucu tamamladı. Söz konusu eylemle ilgili aralarında Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyon Genel Başkanı Fevzi Apaydın ve dolmuş derneği başkanları ile

yöneticilerinin de bulunduğu 511 kişi hakkında dava açılırken, bunlardan 49'unun eylemde yönetici ve olayı azmettirici konumunda oldukları öğrenildi. Samsun 2. Asliye Ceza Mahkemesi iddianameyi kabul etti. 511 kişi hakkında "kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleme, yönetme, bunların hareketlerine katılma, kara ve demiryolu ulaşım araçlarını hukuka aykırı olarak alıkoyma, hareket etmesini engelleme, bu suçları azmettirme ve iştirak" suçlarından açılan davanın önümüzdeki günlerde başlayacağı öğrenildi.

Savcı, iddianamede Fevzi Apaydın'ın da aralarında bulunduğu 511 kişi hakkında Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet suçlarından 1.5 yıldan 3 yıla kadar, karayolları araçlarını hukuka aykırı olarak alıkoyma ve hareket etmesini engelleme suçlarından 1 yıldan 3 yıla kadar, demiryolu ulaşım araçlarını hukuka aykırı olarak alıkonulması suçundan ise 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmalarını talep etti. Savcılık iddianamesinde, hafif raylı sistem araçlarının önü kesilerek yolcu

taşınmasına engel olunduğu için Samulaş A.Ş.'nin 272 sefer yapmayı planlarken, eylem dolayısıyla 47 sefer yapmak zorunda kaldığı ve zararının 11 bin 319 TL olduğu, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Seracılık Bölümü'nde okuyan bir öğrencinin Samsun Valilik makamına yazdığı dilekçede ise eylem dolayısıyla sınava yetişemediğini belirttiği ve şikayetçi olduğu yer aldı.

(ÖZEL HABER) RAYLI SİSTEM EYLEMİNE KATILAN  511 KİŞİ HAKKINDA DAVA AÇILDI
(ÖZEL HABER) RAYLI SİSTEM EYLEMİNE KATILAN  511 KİŞİ HAKKINDA DAVA AÇILDI
(ÖZEL HABER) RAYLI SİSTEM EYLEMİNE KATILAN  511 KİŞİ HAKKINDA DAVA AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2011 Pazartesi 19:07:05
Güncelleme :14 Şubat 2011 Pazartesi 19:47:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?