2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Eynel Köprüsü açıldı

AK Parti Genel Merkez Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı, Samsun Milletvekili Suat Kılıç, Ayvacık İlçe Seçim Koordinasyon Merkezi(SKM) açılışında, Ayvacık’ın bu sefer iktidardan yana, hizmetten yana açık ve net tavır alacağını söyledi.

Mitinge dönüşen açılışın ardından halkla birlikte baraj gölü üzerinde inşa edilen Eynel Köprüsü’nden yaya olarak karşıya geçen Kılıç, “12 milyon liraya mal olan bu köprü KÖYDES projelerinin yüz akı olan bir şaheserdir” dedi.


Ayvacık SKM’nin açılışı AK Parti Samsun Milletvekilleri Suat Kılıç ve Mustafa Demir, İl Başkan Yardımcısı Savaş Güven, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Çarşamba İlçe Başkanı Mehmet Köse, Ayvacık İlçe Başkanı Kemalettin Gökçe, Ayvacık Belediye Başkan Adayı Mustafa Belür ve 100’lerce partilinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Mitinge dönüşen açılışta konuşan AK Parti Samsun Milletvekili Suat Kılıç, “Ayvacık bu sefer iktidardan yani hizmetten yana açık ve net bir tavır alacak” ifadesini kullandı. İktidar partisi olarak Ayvacık halkına verdikleri sözlerin tamamını yerine getirmiş olarak halkın karşısına çıktıklarını kaydeden Kılıç, şöyle konuştu: “Ayvacık bir sel gibi meydana aktı. Neden? Çünkü aramızda aşk var, sevda var. Milletimize olan büyük sevdamız var. Her zaman yanınızda olduk, hep yanınızda olduk, hep birlikte olduk. Bununla da kalmadık, ne söz verdiysek yerine getirdik. Her yağmurda Ayvacıklının yüreğini ağzına getiren sel korkusunu ortadan kaldıran Tersip Bendi’ni yaptık mı? Yaptık. Ayvacık’ta sel korkusu sona erdi mi? Erdi Allah’ın izniyle. Ayvacık Devlet Hastanesi’ni tamamlayıp hizmete açtık mı? Açtık, hamdolsun. Ayvacık’ın köy yolları asfaltı ilk kez AK Parti iktidarında gördü, değil mi? Evet.”
Ayvacık’ta 12 milyon TL’ye mal olan Eynel Köprüsü’nün önemine dikkat çeken Milletvekili Kılıç, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Evlatlarından ayrı bırakılan bir ana gibi dokuz köyünden mahrum bırakılan Ayvacık’ı köylerine kavuşturduk mu? Kavuşturduk, nasıl kavuşturduk anlatayım: Bizden önceki her iktidar baraj gölünün üzerine köprü yapacağının sözünü verdi. Hatta uyanık bir iktidarın yandaşları ‘Ahmet Mesut Yılmaz Köprüsü’ diye tabelasını bile dikti. Neticede ne oldu? Tabelalarını da gölün kenarında bırakıp gittiler. AK iktidar ne yaptı? KÖYDES ödeneklerini harekete geçirdi. 12 milyon lira harcama yaptı. Ayvacık’a İstanbul Boğaz Köprüsü’nü andıran bir şaheser kazandırdı. İşte hizmet budur. İşte AK Parti’li olmak budur.”
Ayvacık SKM açılışına katılan coşkulu kalabalığı Eynel Köprüsü’nden yaya olarak karşıya geçmeye çağıran Kılıç, köprüden ilk geçişi de yüzlerce kişiyle birlikte gerçekleştirdi. “Eynel Köprüsü ile Ayvacık hayata döndü” diyen Kılıç, ilçenin doğal güzelliklerinin köprünün verdiği derinlikle daha anlamlı hale geldiğini belirtti. Ayvacık’ın Karadeniz’in en güzel destinasyonlarından biri olduğuna dikkat çeken Kılıç, bundan sonraki dönemde ilçenin turizme yönelik tanıtımına ağırlık verilmesi gerektiğini kaydetti.
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Mart 2009 Salı 15:33:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?