6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Fabrika'ya arazi bulundu

Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Kefeli, Peugeot'un Samsun'da kurmayı planladığı otomobil fabrikası için arazinin hazır olduğunu belirterek, firma yetkililerini kente yatırıma davet ettiğini söyledi. 

Fransız otomotiv firması Peugeot'un Samsun'da yatırım yapacağının açıklanması, Samsun iş ve siyaset dünyası tarafından heyecanla karşılandı. Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Kefeli, Peugeot'un kuracağı fabrika için en avantajlı arazilerin Çarşamba ilçesi sınırları içinde bulunduğunu belirtti. Havaalanına, karayoluna, demiryolu hattına yakın ve özel liman inşasına müsait 2 milyon 500 bin metrekarelik hazine arazilerinin Peugeot'un kuracağı fabrika için de uygun olduğunu ifade eden Kefeli, Türkiye Tanıtım ve Yatırım Destek Ajansı ile Peugeot firmasına söz konusu arazilerle ilgili bilgileri ve sağlayacakları destekleri içeren birer mektup yazdığını kaydetti. Mektupta 2 milyon 500 bin metrekarelik araziyi gösteren kroki ve uydu fotoğrafları da bulunduğunu belirten Kefeli, "Son yıllarda Samsun'a yabancı yatırımcı ilgisinin hızla artmasına rağmen söz konusu yatırımların hayata geçirilmesi için arazi temininde zorluklar yaşanıyor. Çarşamba'da ovayı kirletmeyecek ve tarım arazilerini tahrip etmeyecek yatırımlar için uygun hazine arazileri bulunuyor. 

Karabahçe-Kurtuluş köylerinde bulunan 2 milyon 500 bin metrekarelik hazine arazilerinin bir bölümünün, Peugeot'un kuracağı fabrika için tahsis edilebilir. Buraya yakın bölgeye termik santrallerin kurulması planlanıyor. Bu santrallerin kurulması ovayı tahrip edeceği gibi istihdama da katkısı olmayacaktır. Karayolu, havaalanı ve limana yakın bir konumda olan araziler, aynı zamanda özel liman yapımına da müsaittir. Rusya ve Doğu Bloğu ülkeleriyle yapılacak karayolu ulaşım ağının hemen yanında yer alan araziler, Peugeot'un kuracağı fabrikanın bütün ihtiyaçlarını karşılayabilecek niteliktedir" dedi. 

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adnan Sakoğlu'nun "Samsun'da yatırım alanları oluşturmakta sıkıntı çekiyoruz" sözüne katıldığını ifade eden Yusuf Kefeli, "Bu nedenle biz kendi imkanlarımızla, ilçemiz sınırları içinde yapılabilecek yatırımlar için alanlar tespit etmeye çalışıyoruz. Peugeot ve Türkiye Tanıtım ve Yatırım Destek Ajansı'na birer mektup yazarak, söz konusu fabrikanın kurulumu için en uygun arazilerin Çarşamba'nın Karabahçe-Kurtuluş köylerinde bulunduğunu belirttik. Peugeot gibi uluslararası bir markaya yatırım imkanı sunabilmek, bizleri son derece sevindirecektir. İlçemizi tercih etmeleri durumunda tüm gücümüzle gereken her türlü desteği vereceğiz" diye konuştu. 

Samsun'un gelişimi için çalışan her kurum ve bireyle işbirliğini geliştirmeye açık olduklarını söyleyen Kefeli, şehrin gündemine gelen bu son yatırım fırsatının kaçırılmaması için tüm kurumların koordineli olarak çalışması gerektiğini vurguladı.

.
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2008 Pazartesi 10:30:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?