4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Fakülte için 52 bin imza

FAKÜLTE İÇİN 52 BİN İMZA TOPLANDI

Samsun'un Bafra ilçesine fakülte kurulması için oluşturulan "Bafra İçin Hepimiz, Fakültemizi İstiyoruz" oluşumu topladığı 52 bin imzayı bir basına tanıttı.

Bafra Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen imza tanıtım etkinliğine sivil toplum örgütleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. İmza tanıtım etkinliğinde imzalanan kağıtlar katılımcılar tarafından çarşaf gibi açılarak basın mensuplarına gösterildi. Oluşum sözcüsü Göksel Başar, oluşturulan "Bafra İçin Hepimiz, Fakültemizi İstiyoruz" kampanyasının imza etabının tamamlandığını, bundan sonraki süreçte imzaların en yetkili makamlara ulaştırılacağını ifade etti.

"Kampanyanın asıl nedeni Bafra'mıza yapılan haksızlıkları duyurmak ve bunları gidermek için yöneticilerimizi harekete geçirmektir" diyen Başar, şöyle konuştu: "Alaçam ve 19 Mayıs'taki TEKEL binaları ve Çarşamba'daki Devlet Su İşleri tesisleri, ülkemizin değişik yerlerindeki TEKEL binalarının tamamına yakını üniversitelere tahsis edilirken, Bafra TEKEL binalarının üniversiteye verilmeyip satışa çıkartılması Bafra ya haksızlıktır. 19 Mayıs ilçemize Sivil Havacılık Fakültesi, Çarşamba'ya Veteriner Fakültesi açılma planları yapılırken, Bafra ile ilgili somut bir adım atılmamasını kabul etmek mümkün değildir. 'Bafra'ya fakülte açılsın' dediğimizde üniversite yönetimi ve siyasetçilerimiz 'binanız yok, bulun açalım' derken, öyle ise Alaçam, 19 Mayıs ve Çarşamba'da kamu binalarını tahsis ettirip fakülte açanlar neden Bafra'ya gelince bina 'bulun' diyorlar? Bunu da anlamak mümkün değildir. Ülkemizdeki 30'dan fazla vilayetten büyük ilçemize tarihine, kültürüne, coğrafyasına yakışan fakülteler açılmalı, hatta ileride Samsun'a kurulacak 2. üniversite Bafra'ya kurulmalı yani Kızılırmak Üniversitesi'nin temelleri atılmalıdır."

Bafra'ya fakülte açılması için çalışma yapan yönetici ve siyasetçilere de seslenen Başar, "İşte Bafralıların verdiği 60 bine yakın imza sizin de elinizi güçlendirecek, o engelleri aşmada size yardımcı olacaktır. Biz size karşı değil, fakülte açılması konusunda sizin yanınızdayız. Bunun açık olarak bilinmesini istiyoruz" diye konuştu.

Etkinliğe, imza kampanyasına katılarak duyarlılık gösteren Bafralılara, imza stantlarına gelerek toplu halde imza atan ve yardımcı olan sivil toplum örgütlerine teşekkür edilerek son verildi.

FAKÜLTE İÇİN 52 BİN İMZA TOPLANDI
FAKÜLTE İÇİN 52 BİN İMZA TOPLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2010 Pazartesi 16:40:01
Güncelleme :5 Nisan 2010 Pazartesi 18:48:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?