2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

'Fark var Saadet var' mitingi

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, artık Türkiye'nin alternatif bir partisi olduğunu belirterek, "Bir daha milleti IMF'ye diz çökertirseniz iki elimiz yakanızda" dedi.


'Saadet var Fark var' mitinginin ikincisi Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirildi. İl Başkanı Nuri Başar'ın konuşmasıyla başlayan mitingde Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hasan Tahsin Şengül tanıtıldı ve partililere hitap etti. Genel Başkan Prof. Dr. Numan Kurtulmuş'un miting alanına gelmesiyle birlikte, ilçe belediye başkan adayları halkı selamladı.


İktidar ve muhalefeti eleştiren Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, her gün tiyatro oynar gibi oyun oynandığını, sokak ağzıyla meydanlarda poliklinikler yapıldığını, devletin, özel sektörün ve vatandaşın borçlu ve zor durumda olduğunun unutularak 'Hisseli harikalar kumpanyası' gibi oyunlar sergilendiğini kaydetti.


IMF'ye bağımlılık üzerinde duran Numan Kurtulmuş, iktidar partisine seslenerek "IMF 'hayır' diyorsanız sonuna kadar arkanızdayız. IMF ile anlaşmazsanız. Ama aziz millet, SP yeniden toparlanıyor, iktidara ilerliyor. Bir daha bu millete IMF'ye diz çökertirseniz iki elimiz yakanızda" diye konuştu.


"2009, Milli Görüş belediyeciliğin şahlanacağı yıl olacak" diyen Kurtulmuş, "Türkiye'de tek alternatif çözüm Saadet Partisi. Saadet Partisi yeniden burada. Yeniden toparlandı, alevlendi. Her yerde yeniden geliyoruz. Diğerlerinin değişim vaatleri suda kaldı. Yeni ve farklı üsluba ihtiyaç var. Yani yeniden Milli Görüş'e" diye konuştu.


ABD ve İsrail gibi oyunların içerisinde kesinlikle olmayacaklarını dile getiren Kurtulmuş, devlet eliyle millete 'sadaka' verildiğini ifade ederek, millete sadaka yerine, milleti sadaka verilecek konuma getirilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Kurtulmuş, "Yerli ve milli bir partiyiz. Anti emperyalistiz, özgürlükten ve adaletten yanayız, maneviyatçıyız" şeklinde partilerini anlattı.


Yaklaşık 2 bin 500 partilinin katıldığı mitingde, bir partili, Prof. Dr. Numan Kurtulmuş'ın babası İsmail Niyazi Kurtulmuş'un 1952 yılında basılan "Amentü Şehri" isimli kitabını göstererek imzalattı. Gençlik kolları üyeleri de Genel Başkan Kurtulmuş'a Samsunspor atkısı ve "Numan Kurtulmuş" yazan forma hediye etti.
Partililere 'Saadet var Fark var' sloganını tekrarlattıran Prof. Dr. Numan Kurtulmuş Türkiye için hizmet sözü aldı. Miting alanına annesiyle gelen 1.5 yaşındaki Nisanur Kara ise başında 'Mücahit Erbakan' yazılı bantla uyudu.

İha
Yayın Tarihi : 6 Mart 2009 Cuma 20:31:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?