5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

Festival hazırlıkları başladı

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 26.'sı düzenlenecek olan Uluslararası Halk Dansları Festivali ve Altın Sülün Halk Dansları Yarışması hazırlıkları başladı.
Samsun Büyükşehir Belediyesi Basın Danışmanı ve Festival Sorumlusu Şenol Kocatepe, 26. Uluslararası Halk Dansları Festivali ve Altın Sülün Uluslararası Halk Dansları Yarışması'na 4 kıtadan 25 ülkenin katılacağını ifade ederek, artık Samsun festivalinin tüm dünya ülkeleri tarafından benimsendiğini ve kabul gördüğünü söyledi. Geçen yıl gibi bu yıl da 25 ülkenin davet edilmesinin planlandığını ve şuan 14 ülkenin protokol imzaladığını belirten Kocatepe, "Bu yaz da yine Samsun'da renkli görüntüler yaşanacak. Samsun'un ve Türkiye'nin tanıtımı için festival çok önemli. 26.'sını düzenleyeceğimiz festival, Türkiye'nin ilk uluslararası halk dansları festivali olma özelliğini taşıyor. Ülkelerle görüşmeleriz halen devam ediyor. Bir çok ülke festivale katılmak için can atarken, biz daha önce katılmayan ülkelerin de festivale katılmasını sağlamak için çalışıyoruz" dedi.
17-30 Temmuz arasında düzenlenecek festivale katılmak için Meksika, Togo, Hindistan, Moldovya, KKTC, Güney Afrika Cumhuriyeti, Finlandiya, Bulgaristan, Tayland, Slovenya, Rusya Federasyonu, Macaristan, İspanya ve Polonla ile protokol imzalandı. Kostarika, Fransa, Romanya, Ukrayna, Gürcistan, Almanya ve Yunanistan'ın da protokol imzalaması beklenirken, 3 yeni ülke belirlenmesi için çalışmalar sürüyor.
.
Yayın Tarihi : 10 Mart 2006 Cuma 15:26:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?