2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Fide dikimi başladı

2009 yılı Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında alınan makine ve ekipmanlar ile fide dikimleri başladı.


Tarım ve Köyişleri Bakanlığı öncülüğünde, il müdürlükleri aracılığıyla Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi çerçevesinde makine ile çeltik ekimi için geçen yıl 18, bu yıl ise 15 olmak üzere toplam 33 adet lazer tesviye aleti alındı. 2009 yılı programında 2 adet çeltik fidesi dikim makinesine yüzde 50 hibe desteklemesi sağlandı. Hibe desteği ile alınan makineleri üreticiler kullanmaya başladı.
İl Tarım Müdürlüğü, makine ile çeltik fidesi dikiminden sağlanacak faydaları şöyle sıraladı: "Serpme ekimde dekara 20-25 kilo tohum kullanılırken, makine ile dikimde dekara 3-5 kilogram çeltik tohumu kullanılıyor. Çeltik fideleri fideliklerde yetiştirildiğinden 25 günde dikime hazır hale geliyor. Çeltik fidesi dikim makinesi ile sıra usulü dikim gerçekleştiğinden, fideler kısa sürede kardeşlenmeyi sağlarken, güçlü kök yapısına sahip oluyor, rüzgar ve yağışlardan kolayca etkileniyor, verim ve kalitede artış gerçekleşiyor."

iha
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2009 Çarşamba 20:43:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?