2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Filistin için insanlık nöbeti!

Samsun'da, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırısını protesto eden bir grup, daha sonra insanlık nöbeti adı altında eylem yaptı.


Türkiye Komünist Partisi (TKP), Sülemaniye Geçidi'nde Filistin'e destek vermek amacıyla eylem yaptı. İsrail'i ve ABD'yi kınayan sloganlar atan, saldırıları kınayıp, Filistin'e destek çağrısında bulunan partililere vatandaşlar da destek verdi.

Ellerinde meşale bulunan partililer, İsrail'in saldırılarını durdurması için topyekün mücadele çağrısında bulundu. Filistinliler için 1 saat insanlık nöbeti tutan partililer adına TKP İl Başkanı Cemil Gül, yaptığı basın açıklamasında, Gazze katliamcılarına 'dur'demek için Türkiye'de her yerde alanlarda olduklarını söyledi.

Türkiye'nin birçok noktasında 'İnsanlık Nöbeti' tuttuklarını ifade eden Gül, nöbeti Filistin halkıyla acıları paylaşmak için tuttuklarını ve İsrail'in gizli destekçilerini kınadıklarını kaydetti.


Daha sonra partililer oturma eylemi yaptı. Şarkılar söyleyip sloganlarını sürdüren partililer, protesto için her gün toplanma kararlarını dile getirdiler.

İha
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2009 Perşembe 10:43:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?