2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Filistin için kermes

Sivil toplum kuruluşlarınca Filistin'e destek olmak amacıyla düzenlenen kermes, Site Camisi altında açıldı.


Memur-Sen İl Temsilciliği ile çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından Filistin yararına kermes düzenlendi. Kermesin açılışında bir konuşma yapan Memur-Sen Samsun İl Temsilcisi Nurettin Sever, İsrail'in karadan, havadan ve denizden, en gelişmiş füzeleriyle Filistin'e ateş yağdırdığını, çocukların, kadınların feryatları yürekleri parçalarken, ‘medeni’ geçinen Batı ülkelerinin bu katliama seyirci kaldığını söyledi.

İslam ülkesi olan Mısır, Ürdün, Arabistan ve diğer petrol zengini ülkelerin tiksindirici duygusuzluklarıyla sessiz kaldıklarına değinen Sever, bir gün bu lanetli kavmin bombalarının kendi başlarına yağmayacağını zannettiklerini, mazlum halkın ve o çocukların ahlarının yerde kalmayacağını ve Türkiye'nin çabasını takdirle karşıladıklarını belirtti.

Sever, "ABD ve onun değnekçiliğini yapan Siyonist İsrail'in, Ortadoğu da kan dökerek emperyalist emellerine ulaşma hayallerine ‘dur’ diyelim. Mazlum Filistin halkının feryadına kulak verelim. Onlara Gazze'yi dar eden Yahudi işgalcilerine ekonomik ve sosyal ambargolar uygulayarak dünyayı dar edelim. Bundan böyle İsrail patentli Yahudi ve Amerikan mallarını satın almayalım, alternatifi olan yerli ürünlerimizi kullanalım. İnsanlıktan nasibini almamış, dünya barışını tehdit eden bu vahşi sürülere insanlık ve barış dersi verelim" dedi.


Konuşmanın ardından dualarla kermesin açılışı yapıldı. İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok ve beraberindekiler, kermesi gezerek alışveriş yaptı. Sivil toplum kuruluş temsilcileri, Filistin’in yöresel giysisi olan poşu taktı. Anne ve babalarıyla gelen minikler ise ellerinde Filistin bayraklarıyla kermese destek verdi. Filistin yararına açılan kermesin 2 gün açık kalacağı belirtildi

İha
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2009 Cuma 16:56:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?