6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Final okullarına 'Beyaz Bayrak'

Sağlık ve Milli Eğitim Bakanlıkları tarafından, okulların temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi amacıyla yürütülen proje çerçevesinde, temizlik açısından 100 puan üzerinden 100 alan Özel Samsun Final Okulları'na düzenlenen törenle 'beyaz bayrak' verildi.


Samsun genelinde Sağlık ve Milli Eğitim Müdürlüklerince okul içi ve çevresi, idari birim, öğretmen odası, kütüphane, ısıtma durumu, spor ve tiyatro salonu, laboratuvar, kantin, tuvaletler ve içme suları gibi birçok nokta göz önüne alınarak 100 puan üzerinden bir değerlendirme yapıldı ve bir rapor hazırlandı. Denetimlerin ardından 100 puan üzerinden 100 alan Final Okulları bünyesindeki ilköğretim okulu ve Final Lisesi Fen Koleji, beyaz bayrağa layık görüldü.


Final Okulları İlköğretim Okulu Toplantı Salonu'nda yapılan törene Atakum Kaymakamı Salim Demir, İl Sağlık Müdürü Mustafa Kasapoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, Atakum Belediye Başkanı Adem Bektaş, Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Aktaş, Özel Samsun Final Okulları Genel Müdür Yardımcısı Doğan Kaya, İHA Samsun Bölge Müdürü Ali Yılmaz Ergen, İlköğretim Okul Aile Birliği Başkanı Vedat Soğukpınar, okul müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Törende saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Özel Samsun Final Okulları'nın 'temizlik ve hijyen' ile ilgili tanıtım ve sinevizyon gösterisi sunuldu.


Törende yaptığı konuşmada, eğitimciler olarak öğrencilere ilk önce kişilik şahsiyet ve karakter vermek gerektiğine işaret eden Nevzat İspirli, "Bunları vermedikten sonra fizik, matematik, coğrafya bilgisinin hiç bir önemi yok. Ayrıca çocuklarımız, bir Türk genci olarak bu vatanını nasıl sevmelidir, konularında gerekli eğitimi vermeliyiz. Bunlar önemli ve üstünde durulması gereken konular" dedi.


Beyaz bayrağı almak ya da göklerde dalgalandırmanın önemli olduğunu belirten İl Sağlık Müdürü Mustafa Kasapoğlu, "Anayasa her insana sağlık haklı vermiştir. Biz idareciler olarak halka bu hakkı sunmak ile mükellefiz. Amacımız gerçekten çocuklarımızın eğitim-öğrenim gördüğü bu mekanları en güzel şekilde nasıl okunabilir ve yaşanabilir bir hale getirebiliriz diye çalışma içerisindeyiz. Bu projeyle ben de varım diyen Final Okulları'nı tebrik ediyorum. Final Okulları'nın diğer özel okullara örnek olmasını diliyorum" diye konuştu.


Temizlik ve hijyen konusunda okullarına ödül verilmesinden ötürü ilgili yerlere teşekkür eden Özel Samsun Final Okulları Genel Müdür Yardımcısı Doğan Kaya, bu ödüle layık olacaklarını ve gelecekte de temiz ve hijyen konusunda hiç bir şekilde taviz vermeyeceklerinin altını çizdi. Konuşmaların ardından Kaymakam Salim Demir, Doğan Kaya ile Final Lisesi Fen Koleji Müdür Yardımcısı Gülizar Bayramkaya'ya beyaz bayrağı takdim etti.
Daha sonra verilen kokteylin ardından tören sona erdi.

İha
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2008 Salı 15:53:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?