2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Finalist 10 proje belirlendi

Milli Eğitim Bakanlığı'nca organize edilen "8. Bölge Proje Tabanlı Beceri Yarışması" Samsun Bölge Sergisi'nde finalist 10 proje belirlendi.


Atakum Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Spor Salonu'nda Samsun, Amasya, Ordu, Sinop, Tokat, Yozgat, Giresun, Sivas ve Trabzon illerinden 140 idareci ve 600 öğrencinin verimlilik, bilgi, sağlık, hizmet, iletişim alanlarında 60 proje katılımıyla 15-17 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen yarışma ve serginin sonunda ödül töreni yapıldı. Törene, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Tahsin Nas, Melikşah Üniversitesi Rektörü ve Jüri Başkanı Prof. Dr. Reşit Özkanca, Atakum Kaymakamı Salim Demir, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı ve İl Proje Koordinatörü Alican Usta, ilçe milli eğitim müdürleri, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.


Bölgelerinden çok güzel eserler çıktığını dile getiren Tahsin Nas, öğrencilere seslenerek, "İçinizden 10 tane proje Ankara'ya gidecek. Ama hepiniz buradan başınız dik gideceksiniz. Çok güzel projeler ürettiniz. Hepiniz buraya gelmekte zaten kazanmıştınız. Ankara'da yapılacak Türkiye birinciliği yarışması ümit ediyorum ki, 8. bölgeden giden eserlerle derece yapar ve bölgemizin adını bütün ülkeye duyurmuş olursunuz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Türkiye'de mesleki ve teknik eğitimin niteliğinin artırılması ve geliştirilmesi amacıyla düzenlenen yarışmanın hedefine ulaştığı kanaatinde olduğunu belirten Alican Usta, "Onun için yarışmada derece alan ve almayan ürün sahibi öğrencileri kutluyorum. Yarışmada dereceye girmek önemlidir. Ancak tek kazanımı bu değildir. 3 gün boyunca sizlerle birlikte olduk. Sizleri tanıdık. Bunlar yarışmada dereceye girmekten daha önemsiz şeyler değildir" diye konuştu.
Son 10 gün içerisinde Samsun'da bir bilim şöleni yaşadıklarını açıklayan Prof. Dr. Reşit Özkanca ise Proje Tabanlı Beceri Yarışması'yla birlikte çok güzel eserlerin çıkmasından dolayı mutlu olduklarını, üniversite ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasında iyi bir dayanışma ve diyalog gerçekleştiğini, değerlendirmelerin ise detaylı bir şekilde 8 üyenin ayrı ayrı not vermesiyle yapıldığını ifade etti.
Konuşmalarının ardından finalist 10 projenin sahibi olan öğrencilere hediye ve katılım belgesi takdim edilirken, ayrıca yarışmaya katılan tüm öğretmen ile öğrencilere hediye ve katılım belgeleri verildi.
 

İha
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2009 Cuma 18:29:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?