2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

'Fındık üreticisi sıkıntıya sokuldu'

Demokrat Parti (DP) Genel İdare Kurulu üyesi Erdem Demirdağ, hükümetin fındık politikasını eleştirerek, "Hatalı ziraat politikalarına vahim bir hata daha eklemiş, fındık üreticisi büyük sıkıntıya sokulmuştur" dedi.

Fındık konusunda açıklamada bulunan Erdem Demirdağ, fındık gibi önemli bir ürünün yabancı alıcılara mümkün olan en düşük değerden satılması vazife sayılırcasına, hükümetin fındık üreticisinin hayatını hiçe saydığını öne sürdü.

Fındık üreticisinin geleceğinin spekülatörlerin keyfine ve insafına bırakıldığını belirten Demirdağ, fındık üreticisinin çıkarları gözetilerek düzenleme yapmanın zor olmadığını, sadece niyet etmenin yeterli olacağını vurguladı. Fiskobirliği piyasada yeniden etkin ve verimli çalışabilecek hale getirmekten özellikle kaçınıldığını dile getiren Demirdağ, "Hükümetin aldığı yeni kararla fındığın ve üreticisinin sonunu getirecek nokta koyulmuş görünmektedir.

Destek vaatleri verilmiştir ama bu destekleri kimin ne şekilde alacağı belli değildir. Vatandaşın elinde olması mümkün görünmeyen bir sürü belge ibrazı gerektiren ve vatandaşın nasıl aşacağını bilemeyeceği, türlü bürokratik engelleri de beraberinde getiren bu uygulamanın üreticiye nasıl bir katkı sağlayacağı büyük muammadır" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2009 Cuma 16:37:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?