6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Fırınlara göz açtırılmıyor

Ramazan ayının başlamasının ardından fırın denetimlerine hız kazandıran Gazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, belde sınırları içerisindeki fırınları denetlemeye devam ediyor.
Ramazan pidelerinin üretildiği fırınların denetlediği kontrollerde temizlik şartları ve pidelerin gramajları incelendi. Yapılan incelemelerde temizlik kurallarını ihlal eden fırına rastlanamazken, gramajların da standartların üstünde olduğu tespit edildi.

Kurallara uymayan üreticilerin her zaman karşılarında olduklarını söyleyen Gazi Belediyesi Zabıta Müdürü Nazmi Günay, uygun şartlarda, kurallar çerçevesinde hareket eden üreticilere ise teşekkür ettiklerini kaydetti. 2008 yılı ramazan ayı için belirlenen “sade 350 gram pide 1 YTL, yumurtalı 350 gram pide 1.25 YTL” fiyatlarına dikkat etmeleri konusunda vatandaşları uyaran Günay, “Belirlenen gramaj ve fiyatlar dışında üretim yapan ve bunu satan fırınlara göz açtırmayız. Yaptığımız denetimlerde böyle bir durumla karşılaşmadığımızdan dolayı mutluyuz. Vatandaşlarımız da bu konuda duyarlı olmalı, karşılaştıkları olumsuzlukları bize bildirmelidirler” dedi

İha
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2008 Cuma 15:41:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?