6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Fırınlara şafak baskını

Samsun Gazi Belediyesi Zabıta Ekipleri, düzenledikleri şafak baskınında 18 ekmek fırını, 6 simit fırını, 7 lokanta ve 5 pasta imalathanesini denetledi.


Gazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, temizlik denetimleri ile fırınları kontrol etti. Denetimler sonucunda 1 imalathane, 2 simit, 3 ekmek fırınına, temizlik kurallarına uymaları konusundaki dikkatsizlikleri nedeniyle uyarıda bulunuldu.

Sürekli hale gelen denetimlerin devam ettiğini belirten Gazi Belediyesi Zabıta Müdürü Nazmi Günay, ekmek ve simit fırınlarının, lokantaların, pasta imalathanelerinin üretimlerinde temizlik şartlarına, gramaj kurallarına uyup uyulmadığını kontrol etmek amacıyla gerçekleştirilen denetimlerde temizlik kurallarında eksikleri tespit edilen 6 imalathaneye uyarı cezası verildiğini söyledi. Gazi Belediyesi olarak beldede hizmet veren başta ekmek fırınları olmak üzere tüm imalathanelere sürekli olarak denetim yaptıklarını ifade eden Günay, "Vatandaşlarımızın sağlığını ve parasını tehdit eden unsurları ortadan kaldırmak istedik. Bu bağlamda vatandaşlarımıza da büyük görev düşüyor. Aldıkları unlu mamullerin gramajlarının düşük veya temizlik şartlarının uygun olmadığını düşünen vatandaşlarımız "ALO 153" numaralı telefondan bizlere ulaşabilirler" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Mart 2008 Çarşamba 02:59:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?