2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Fırsat eşitliği ihlal ediliyor

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, bazı marketlerin Samsun'da üretimi yapılan gıdaları raflarına koymak için ayrı bir hizmet bedeli isteyerek rekabette fırsat eşitliğini ihlal ettiklerini söyledi.


MÜSİAD Samsun Şubesi Üyesi Ali ve Yaşar Talak'ın ev sahipliğinde Azella Restoran'da işadamları bir araya geldi. Burada açıklamalarda bulunan STSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, büyük marketlerin, Samsun'un ürünlerini raflarına koymak için ayrı bir hizmet bedeli isteyerek rekabette fırsat eşitliğini ihlal ettiğine dikkat çekti. Üyelerimizin ve üreticilerimizin şikayetlerini değerlendirerek alışveriş sorunun giderilmesi için temasların devam ettiğini ifade eden Murzioğlu, "Diğer bir sorun bazı alışveriş merkezlerinin aynı ürünü aynı ambalaj ile farklı gramajda ve farklı fiyatlarda satışa sunduklarını tespit ettik. Ambalaj ve ürün aynı olmasına rağmen aradaki gramaj ve fiyat farkı doğrudan tüketiciyi yanlış yönlendirmek olduğu için bu marketlere uyarı gönderdik. Eğer bu davranışlarında bir değişiklik olmazsa bir basın toplantısıyla bu ürünü ve bu marketleri açıklayacağız" diye konuştu.
TOKİ'nin Samsun'da gerçekleştirdiği inşaatların malzemelerini Samsun dışından alındığını vurgulayan Murzioğlu, bu konuda da gereken çalışmaları tamamlayarak üyelerin ve Samsunlu esnafın mağduriyetini gidermeye yönelik adımlar atmaya çalışacaklarını kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2009 Cuma 15:27:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?