2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Fırtınanın verdiği zarar araştırılıyor

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde fırtınadan zarar gören hububat tarlalarında zarar tespit çalışmasına başlandı.


Tarım Sigortaları Havuz İsletmeleri A.Ş. (TARSİM) Karadeniz Bölge Koordinatörlüğü tarafından fırtınadan zarar gören hububat tarlalarında zarar tespiti çalışmaları başlatıldı.

TARSİM Karadeniz Bölge Koordinatörü Bülent Yaşaroğlu, İlçe Tarım Müdürü Dursun Okur, Ziraat Odası Mühendisi Yavuz Balmuk ve TARSİM eksperleri, Kızılcaören, Şehraltı, Yüksek Okul ve Mezbahane mevkilerinde 53 poliçeye ait yaklaşık 400-500 dekar alanda fırtına hasar tespitleri çalışmalarına başladı. 3 Haziran 2009 tarihinde bölgede vuku bulan fırtınanın, bazı hububat tarlalarında lokal olarak hasar oluşturduğunu belirten Bülent Yaşaroğlu, "Bunun üzerine TARSİM Karadeniz Bölge Koordinatörlüğü olarak hasar tespitinin yapılması için eksper talebinde bulunan poliçelere ait arazilerde hasar tespit çalışmaları gecikmezsizin başlatıldı. 2009 yılında Samsun'da 5 bin 858 adet devlet destekli tarım sigorta poliçesi düzenlenmiş iken bu sayı 2009 yılında 8 bin 480 adete çıktı.

Vezirköprü'de de 2008 yılında 974 iken, 3 bin 189'a yükseldi. 2008
yılına göre 2009 yılındaki poliçe sayısı artış ilimiz üreticilerinin TARSİM'e olan güven ve inancını ortaya koydu. 2008 yılında üreticilerin hasar bedellerini zamanında alması ve hasar tespit çalışmalarının şeffaf bir şekilde yapılmasının TARSİM'e olan güveni arttırdı" dedi.


Yaşaroğlu, fırtınadan dolayı bahçelerinde yüzde 20'nin üzerinde hasar olan üreticilerin zararlarının ödeneceğine dikkat çekerek, ödemelerin poliçe bitim tarihinden itibaren başlayacağını sözlerine ekledi.
 

İha
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2009 Perşembe 16:43:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?