5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

Fişleme yapan Keleş istifa etti

Samsun İl Genel Meclisi Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Başkan Vekilliği'ne, Tekkeköy İlçe Meclis Üyesi Aydın Karmil seçildi.

İl Genel Meclis AK Parti Grup Başkan Vekili Reşat Keleş'in görevinden istifa etmesinin ardından dün parti binasında grup toplantısı yapıldı. Grup Başkan Vekilliği'ne aday olan Tekkeköy Meclis Üyesi Aydın Karmil, 44 meclis üyesinden katıldığı grup toplantısında 31 oy olarak Başkan Vekili seçildi. 13 meclis üyesinin ise oy kullanmadığı bildirildi.

Yeni seçilen AK Parti Grup Başkan Vekili ve meclis üyeleriyle birlikte basın toplantısı düzenleyen AK Parti İl Başkan Yardımcısı Av. Adem Güney, İl Genel Meclisi'nin 2005-2006 yılında Türkiye ortalamasının üzerinde hizmet yaptığını belirterek, İl Genel Meclisi üyeleriyle parti yönetimi arasında hiç bir problem bulunmadığını dile getirdi.

Samsun İl Genel Meclisi’nde 57 üyeden 50’si hakkında bilgi toplayarak ‘fişleme’ yapan AKP Grup Başkanvekili Reşat Keleş, yaptığı açıklamada fotokopi ile çoğaltılan dökümanların fişleme ile ilgisinin bulunmadığını öne sürdü, “Ben sadece kanaatimi kağıda döktüm” dedi. Samsun İl Genel Meclisi’ndeki AKP grubu içerisinde geçen ay yaşanan ‘fişleme’ olayı, büyük yankı bulmuştu. AKP Grup Başkanvekili 48 yaşındaki işçi emeklisi Reşat Keleş, kendi el yazısı ile kaleme aldığı 22 sayfalık listede 57 üyenin 50’si hakkında ‘güvenilir veya güvenilmez’ gibi görüşlerini not etti.

Masasında unuttuğu fişleme yazıları meclis üyesi Davut Albayrak tarafından ele geçirildi ve meclis başkanı Necati Demir’e ulaştırıldı. Ardından tüm liste diğer üyelere de çoğaltılarak dağıtıldı.

TEPKİ GÖRDÜ

Bir anda tepki gören Keleş, konunun gazetelere yansıması üzerine “yaptığımın suç olduğunu bilmiyordum” diyerek açıklamada bulunmuştu. Ancak Reşat Keleş, 50 AKP’li, 3 CHP’li, 2’şer MHP ve DYP üyelerinin bulunduğu Samsun İl Genel Meclisi’nde karşılaştığı tepkiler üzerine geçen hafta görevinden istifa etti.

Bunun üzerine Samsun İl Genel Meclisi’nin AKP grubu, pazartesi günü parti binasında biraraya gelerek yeni Grup Başkanvekillerini belirlemek için seçim yaptı. Recep Keleş’in aday olmadığı seçimlerde, 44 yaşındaki Aydın Karmil tek başına girdiği seçimde, katılan 44 AKP’linin 31 oyunu alarak Samsun İl Genel Meclisi’nin AKP’li Grup Başkanvekili seçildi.

Aydın Karmil seçim sonrasında yaptığı açıklamada, ‘Birlik ve beraberlik’ mesajı vererek, “Aile bireyleri gibi kardeşçe çalışacağız” dedi. AKP İl Başkan Yardımcısı Adem Güney ise, son derece şeffaf ve demokratik bir seçim gerçekleştirdiklerini ifade etti, “Aramızda bir ayrılık, çatışma yok. Biz bir aileyiz” diye konuştu.

Bu arada fişleme skandalının mimarı olan Reşat Keleş, söz konusu notların içerdiği 22 sayfalık dökümanın ‘fişleme’ olarak nitelendirilmemesini istedi. Keleş, “Dökümanlar hukuki açıdan incelendiğinde, bunların fişleme ile hiçbir ilgisi yok. Ben burada sadece kanaatimi kağıda döktüm. Keşke dökmemiş olsaydım” dedi. Keleş, Genel Merkez’in kendisinden istifa istemediğini, ancak kendi rızasıyla istifa ettiğini de belirtti.

FİŞLEMEDE NELER YAZILDI

AKP Grup Başkan Vekili Reşat Keleş tarafından el yazısı ile kaleme alınan listede dikkat çeken ifadeler vardı. İşte Samsun’da büyük çalkantıya yol açan listedekilerden bazıları hakkındaki görüşler:

Necati Demir: ‘İl seçiminde Hasan Uzunlar’la hareket etti. İlçe seçiminde İhsak Taşçı’ya destek verdi. Hasan Uzunlar çekilince Fuat Köktaş’a sözlü destek verdi.’

Davut Albayrak: ‘Meclis'te partiyi gerektiği gibi yönetememektedir. Grup Başkanı olarak tarafsız olması gerekirken il seçiminde Fuat Köktaş’ın (seçim kaybeden aday) seçim çalışmalarına fiilen katılmıştır.

Muharrem Ceylan: Tavırları hiçbir zaman net olmamıştır. Çok bilmişliği ile meclisin olumsuz tavrını üzerine çekmektedir. İl delegesi olmadığı için kimin yanında olduğunu hiçbir zaman net olarak belli etmeyen arkadaşımız.

Osman Yıldırım: Meclisin sessiz üyelerindendir. Tavrı çok açık olan bir arkadaş değildir.

Hüseyin Yurduseven: Sözüne güvenilir, lise mezunu bir arkadaşımızdır.

Mahmut Çakmak: Suat Kılıç’ın (AKP Samsun Milletvekili) eniştesidir. İl seçiminde açıkça Fuat Köktaş’a verdiği destekle tanınıyor.

Fikret Oy: Fazla güvenilir değildir.

Şaban Çalışkan: Fazla tutarlı değildir.

Kendisini de fişleyen Reşat Keleş, ‘Kamuda çalıştığı bahane edilerek komisyon üyeliği verilmemiştir’ diye yazdı.
İha- Hürriyet İnternet
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2006 Salı 13:41:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?